Få med deg EXPO i digital versjon!

Det blir ingen fysisk EXPO-utstilling i høgskolens lokaler i juni. MEN: alle de spennende bachelorprosjektene kan oppleves digitalt.

Bilde av årets digitale EXPO-katalog

FÅ MED DEG ÅRETS PROSJEKTER! Det blir ingen fysisk EXPO-utstilling i år, men det er fullt mulig å utforske de mange spennende prosjektene, både ved å lese EXPO-katalogen 2020 (som vist på bildet) og ved å besøke prosjektgruppenens bloggsider. 

EXPO markerer alltid slutten på bachelorstudiene ved Avdeling for ingeniørfag. Hvert år står nye studentkull på stand og viser frem resultatene av flere måneders intens jobbing med ulike bachelorprosjekter. I år er det 28. gang (!) at EXPO arrangeres, men på grunn av koronasituasjonen må tradisjonen med en fysisk utstilling dessverre brytes.  

"Expo er en flott tradisjon og et varemerke for ingeniøravdelingen. I år blir det selvsagt annerledes, men vi gjør det beste ut av det."
Geir Torgersen, dekan Avdeling for ingeniørfag

Gjennomføres den 15. og 16. juni

Det blir allikevel mulig å «oppleve» de nesten 60 bachelorprosjektene som studentene har jobbet med denne våren.
Se alle prosjektene her.

Ved å klikke på prosjektnumrene i tabellen kommer du direkte til prosjektenes egne websider. Her finner du informasjon om tema, fremdrift og kontaktpersoner. En digital EXPO-katalog med informasjon og bilder av alle prosjektene er også under produksjon og vil i løpet av kort tid være tilgjengelig på denne arrangementssiden. 

EXPO har lange tradisjoner som en åpen utstilling av studentenes bachelorprosjekter og dekan Geir Torgersen sier avdelingen har jobbet kreativt for å ivareta konseptet så godt det lar seg gjøre i koronakrisen. 

- Expo er en flott tradisjon og et varemerke for ingeniøravdelingen. I år blir det selvsagt annerledes, men vi gjør det beste ut av det. Studenter og veiledere har vært flinke til å jobbe under krevende koronaforhold og har vært kreative i å finne alternative samarbeidsområder, forteller han.

Den digitale utgaven av EXPO arrangeres 15. og 16. juni. I løpet av disse to dagene presenterer studentgruppene prosjektene sine for faglærere, eksterne sensorer og gjerne oppdragsgivere. Vanligvis har de fleste presentasjonene vært åpne og en del av EXPO-utstillingen, men i år gjennomføres altså presentasjonene i all hovedsak digitalt. 


Unikt innblikk inn i ingeniørenes verden

Avdeling for ingeniørfag tilbyr mange ulike ingeniørstudier. 
Se alle studiene ingeniøravdelingen tilbyr

 

Årets prosjekter er utarbeidet av ingeniørstudenter på bachelorprogrammene bygg, maskin, kjemi, elektro og industriell design. I tillegg er det prosjekter utarbeidet av studenter på programmene innovasjon og prosjektledelse og bioingeniør. 

Avgangsstudentene har gjennomført sine bachelorprosjekter under ganske andre forhold enn tidligere år.

Som dekan ved ingeniøravdelingen, hva er ditt budskap til avgangsstudentene som nå er helt i innspurten og snart skal presentere sine prosjekter?

- Jeg vil først og fremst si flott jobba! Og så tror jeg denne helt spesielle situasjonen å jobbe under har tilført en ny dimensjon – prosjektarbeid når rammene for arbeidet og samarbeidsformen blir endret og prosjektarbeid under usikkerhet. Dette kan ha gitt studentene nyttig erfaring som de kan få bruk for i senere prosjektarbeid og i arbeidslivet, sier Torgersen.

Dekan på ingeniøravdelingen: Geir Torgersen
GLEDER SEG TIL EXPO: Selv om årets EXPO kun blir i en digital versjon så ser dekan Geir Torgersen frem til å lære mer om de mange bachelorprosjektene som studentene har jobbet med denne "koronavåren". (Foto: HiØ)

Ingeniøravdelingen samarbeider tett med næringslivet og mange av prosjektgruppene har eksterne oppdragsgivere.

Oversikten over hvem disse finner du også på denne siden.

EXPO gir et unikt innblikk i hva studentene ved ingeniøravdelingen faktisk jobber med og vil være interessant for bedrifter og virksomheter som kunne tenke seg å innlede et samarbeid med avdelingen om et spesifikt prosjekt. EXPO vil også være relevant for de som vurderer å starte på en ingeniørutdanning, og alle som er interessert i ingeniørfag og spennende, fremtidsrettede prosjekter.

Akkurat som tidligere år så gleder dekan Geir Torgersen seg til årets EXPO.
- Jeg ser fram til å høre og se hva studentene våre har fått til. Det er alltid mange overraskelser og jeg blir både stolt og imponert over hvor mye studentene ved vår avdeling kan bidra med av problemstillinger som samfunnet har nytte av», sier han.

 

Av Ann-Kristin Johansen
Publisert 3. juni 2020 13:33 - Sist endret 3. juni 2020 21:47