Disse vant årets EXPO

Årets EXPO-jury har konkludert: Studenter fra tre ulike bachelorprogrammer får tildelt priser for sine prosjekter. 

BLE KÅRET TIL "BESTE PROSJEKT" UNDER EXPO 2020: Industriell design-studentene Julie Katrine Schmidt Solberg, Desiree Suther og Malene Liavaag med prosjektet «Databaseløsning for ressursdeling mellom bedrifter». (Bildet er hentet fra årets EXPO-katalog)

EXPO for ingeniørstudentene ble gjennomført 15. og 16. juni. Vanligvis er EXPO en åpen utstilling i høgskoles lokaler, men på grunn av koronasituasjonen ble årets arrangement digitalt. For interesserte var mulig å oppleve de spennende bachelorprosjektene studentenes bloggsider. Se oversikt over alle bloggsidene

Noen av prosjektene hadde også åpne presentasjoner på Zoom.

- Expo er en flott tradisjon og et varemerke for ingeniøravdelingen. I år blir det selvsagt annerledes, men vi gjør det beste ut av det, sa dekan på ingeniøravdelingen Geir Torgersen i forkant av årets event. 

EXPO-juryen besøkte alle bloggsidene

Basert på noen forhåndsdefinerte kriterier pleier en jury å vurdere samtlige bachelorprosjekter og kåre et knippe EXPO-vinnere. Selv om det ikke ble noen fysisk utstilling i år jobbet juryen svært aktivt i «kulissene». I årets jury satt Frederick Hjertø fra NHO Viken Oslo, Tommy Kallasten fra Fredrikstad Næringsforening og Bjørn B. Nyhus fra Drivhuset Østfold.

Ved å gjennomgå og vurdere samtlige bloggsider kåret juryen vinnere i kategoriene «beste presentasjon», «beste blogg» og «beste prosjekt». 

Vinnerne av kategorien «beste presentasjon» ble bachelorgruppa B20B06 med tittelen «Treverk som fuktbufring (Splitkon)». Bak prosjektet sto bygg-studentene Mats Andre Kopperud, Martin Grimsrud, Stian Moen Holst og Marius Oustorp.
Se prosjektets bloggside 

 

 

VANT I KATEGORIEN BESTE PRESENTASJON: Bygg-studentene Mats Andre Kopperud, Martin Grimsrud, Stian Moen Holst og Marius Oustorp med prosjektet «Treverk som fuktbufring (Splitkon)». (Bilde er hentet fra årets EXPO-katalog)

I sin begrunnelse skriver juryen at prosjektet er «godt med en veldig god og helhetlig presentasjonsteknikk som formulerte budskapet godt og effektivt». Juryen roser studentene for å gi en gjennomgang som var «lett forståelig». 

 

 

 

 

 

I mylderet av prosjektblogger som ble laget i forbindelse av EXPO 2020 er det en som nå kan smykke seg med tittelen «beste blogg». Vinnerne av denne prisen var prosjektet B20IPL10 med tittelen «Brukerdrevet utvikling av Fredrikstad Aktivitetsråd».
Se prosjektets bloggside

Innovasjon og prosjektledelse-studentene bak vinnerprosjektet er Mediha D. Veledar, Tuva B. Blekken og Anja E. O. Bråthen. Ifølge juryen utpekte nettopp denne bloggen seg som en tydelig vinner i kategorien.  

 

VANT "BESTE BLOGG": Studentene Mediha D. Veledar, Tuva B. Blekken og Anja E. O. Bråthen med prosjektet «Brukerdrevet utvikling av Fredrikstad Aktivitetsråd». (Bildet er hentet fra årets EXPO-katalog)

- Ingen andre i nærheten, kommenterer juryen som i tillegg til selve utformingen av bloggen lar seg imponere av gruppas profilering i sosiale medier. 

«Egen facebook-side med 160 følgere på en bacheloroppgave er godt gjort», mener juryen. 

 

 

 

Industriell design-prosjekt ble «årets beste»

Prisen for «beste prosjekt» blant de nesten 60 ulike bacheloroppgavene gikk til industriell design-studentene Julie Katrine Schmidt Solberg, Desiree Suther og Malene Liavaag for ble bachelorprosjektet B20ID02 med tittelen «Databaseløsning for ressursdeling mellom bedrifter».
Se prosjektets bloggside 

Juryen mener prosjektet «tikker av i alle boksene for fremtidens næringsliv». 
«Data i seg selv er en råvare og kompetanse vi i Norge kan og lever av fremover. Ved å kombinere dette med å øke effektiviteten til bedriften og bærekraft, bidrar dette til samarbeid til å løse flere bærekraftsproblemer», heter det i juryens begrunnelse.

De skiver også at «Samtidig bruker den eksisterende arbeidsplasser som grunnlag og ved god gjennomføring vil man utvikle nye arbeidsplasser gjennom å øke effektiviseringsgraden og kompetansen til bedriftene + et system som i seg selv kan skaleres opp.»

Tradisjonen tror delte også NITO ut en egen pris under årets EXPO. Årets vinner ble student Lorenzo Mazzocchi på programmet innovasjon og prosjektledelse med prosjektet B20IPL13 River Føniks. 
Se prosjektet bloggside

Les mer om samtlige prosjekter i vår digitale EXPO-katalog!

 

Av Ann-Kristin Johansen
Publisert 5. juli 2020 14:45 - Sist endret 5. juli 2020 14:52