Artikkel akseptert for IRIS 2018

IRIS (Informationssystemforskningsseminaret i Skandinavia) er den eldste påfølgende IS-konferansen i verden. Konferansen arrangeres som et årlig arbeidsseminar for skandinaviske forskere og doktorgradsstudenter.

Klaudia Çarçani og Harald Holone deltok i 41. IRIS i Århus, Danmark og presenterte følgende papir. Hvert år velges de beste papirene for publisering i saken av IRIS utvalgte papirer. Papiret var blant IRIS valgt og ble publisert i Association for Information Systems, AIS Electronic Library (AISeL) under utvalgte artikler i IRIS, utgave nr 9 (2018)

"Grenseobjekter eller koordinasjonsmekanismer?"

Grenseobjekter (BOs) og Koordinasjonsmekanismer (CMs) er vilkår med en lang historie i CSCW. De har begge blitt brukt mye siden deres første definisjon. Vi finner begrepene som brukes i de samme innstillingene for å beskrive noen form for samarbeid mellom forskjellige folk eller grupper av mennesker. Noen ganger virker det som om valg av begreper ikke har blitt gjennomtenkt. I dette papiret gir vi derfor en detaljert beskrivelse av begge begreper, og deretter diskuterer vi dem ved siden av ved å markere seks problemstillinger som forskere bør ta hensyn til før du definerer et objekt som en koordineringsmekanisme eller en grenseobjekt.

Av Klaudia Çarçani
Publisert 20. juni 2019 12:21 - Sist endret 20. juni 2019 15:34