Anbefaler IT studier ved HiØ

Frederic S. Hauge tok først en bachelorgrad i informatikk ved Høgskolen i Østfold. Han trivdes så godt med miljøet at han valgte å gå videre med en Master in Applied Computer Science.
IT_Master_student_heltid_Fredric.jpg

Fortell litt om deg selv

Jeg heter Frederic S. Hauge, er 23 år gammel, født og oppvokst i Sarpsborg. Jeg studerer Master in Applied Computer Science ved Høgskolen i Østfold. Har helt siden barn vært veldig opptatt av alt innen data, dette gjelder da komponenter, programmer, spill osv.

Hvorfor valgte du HiØ?

Jeg hørte først om høgskolen gjennom en stand de hadde på The Gathering et år i vikingskipet, deretter fortsatte jeg å finne ut mer om skolen og endte med å snakke med noen forelesere, de viste meg hva skolen hadde og tilby, var veldig hyggelige og overbeviste meg om å komme til høgskolen. Det hjalp også veldig å høre at mange snakket om at høgskolen var en veldig bra skole å gå på. Pluss det var en bonus at det var i Halden som er nær der jeg bor.

Hvorfor valgte du å fortsette to år til med studier etter fullført bachelorgrad?

Jeg valgte å fortsette to år til etter en bachelor da jeg ville lære mer rundt IT og gå enda mer vitenskapelig inn i IT verdenen med mer avanserte temaer. Jeg valgte HiØ spesielt, fordi jeg gikk her i 3 år som bachelorstudent og trivdes ekstremt godt og synes miljøet mellom studenter seg imellom, men også mellom studenter og forelesere er kjempe bra. Jeg synes også at HiØ har en ekstremt bra faglig kompetanse. 

Studiehverdagen

Min studiehverdag består av at jeg er på skolen hver dag fra rundt 08 - 11 og er på skolen til 16 – 18. Dagene kan variere, noen av dagene har jeg forelesninger fra tidlig til sent, som er 1600, andre dager sitter jeg bare på skolen og jobber med oppgaver eller gjør research innen et eller annet tema. Samtidig så har jeg flere dager der jeg er veileder for andre emner som jeg har hatt tidligere og er også ansatt på rommet vårt som heter Makerspace, som er et lite lekerom for hovedsakelig IT studenter, men alle er velkommen her. Det er som oftest det rommet du finner meg på så lenge jeg ikke har noe annet å gjøre.

Hvordan er studiet bygd opp?

Studiet består av skole over 2 år og er bygget opp slik at vi har 2 semester (1 år) som vi har noen emner/fag. Det første semesteret så har vi ikke noe frihet til å velge egne fag, vi har noen bestemte fag. Semester nr. 2 så kan vi velge fritt mellom noen bestemte emner/fag ut i fra hva vi vil fordype oss rundt. (Noen av disse er f.eks. Maskin Læring, Master Traniee og Research Project). Når vi da starter på andre året har vi ingen fag som vi skal ta, men vi skal heller starte å finne ut hva vi vil gjøre til selve Masteroppgaven vår, her skal vi komme med et forslag som vi må presentere for høgskolen, dette skal skje midt i tredje semesteret. Etter dette står vi fritt til å starte å skrive på Masteroppgaven om forslaget vårt blir godkjent av skolen. Deretter står vi fritt å jobbe med Masteroppgaven, vi blir veiledet av en på høgskolen og får tilbakemeldinger på hva vi gjør osv. I løpet av siste semester (fjerde semester) så forventes det at vi skal levere og presentere Masteroppgaven vår.

Hva synes du om det faglige innholdet i masterstudiet?

Det faglige innholdet i masterstudiet er kjempe bra, det er mange forelesere som kan mye og vet mye på høgskolen. Dette gjør at vi får veldig mye relevant og oppdatert informasjon, siden alle er veldig glad i hva de gjør.

Læringsmiljøet

Jeg er veldig fornøyd med læringsmiljøet på IT avdelingen. Som jeg nevnte så er alle foreleserne kjempe flinke og vet mye, samtidig som de er glad i hva de driver med, så vi får alltid oppdatert informasjon rundt det vi holder på med. Samtidig er medstudenter kjempe hyggelige og engasjerte.

Hvordan synes du forskningsaktiviteten på avdelingen preger undervisningen?

Det at skolen kjøper inn og bruker penger på utstyr til de forskjellige områdene det forskers på er veldig positivt. Samtidig har du forelesere som brenner for et tema og alltid vil holde seg oppdatert innenfor sitt forskningsfelt gjør at vi får oppdatert innhold i undervisningen.

Hva synes du om det sosiale miljøet ved HiØ?

Jeg er veldig glad i det sosiale miljøet ved høgskolen. Alle studenter (og forelesere) kommer overens med hverandre og er generelt sett hyggelige med hverandre. Utenfor skolen skjer det sosiale samlinger og fester i regi av høgskolens Student Samfunn, det holdes også fester ved studentboligene, noen ganger arrangeres det en samlet tur som folk kan bli med på osv.

Vil du anbefale studiet og høgskolen til andre?

Jeg vil definitivt anbefale studiet og høgskolen til andre! Studiet et kjempe bra og selve skolen er en veldig bra skole å gå på. Han legger til: Selv om skolen ligger "langt" vekk et sted ingen har hørt om "Halden", så er skolen og området et veldig bra sted.

Publisert 9. feb. 2018 00:00 - Sist endret 22. feb. 2018 14:00