– Kan jobbe nesten hvor som helst

IT-student Tobias Alvik Hagen (27) traff med studievalget til slutt.
Tobias Alvik Hagen

WEBFRELST: Tobias Alvik Hagen fra Arendal flyttet til Halden for å studere IT og ledelse på Remmen. Foto: Mari Kristine Buckholm/Høgskolen i Østfold

– Jeg liker å kalle det en slags potetutdanning innen IT. Men du har også ledelsesaspektet, og kan jobbe nesten hvor som helst som leder, utvikler eller konsulent, forteller Tobias Alvik Hagen (27) fra Arendal. 

Han går tredjeåret på bachelorstudiet i informasjonssystemer ved Høgskolen i Østfold.

Dataglad sørlending

– Jeg flyttet til Halden i 2013 for å studere ved høgskolen. Jeg interesserer meg for IT. Har det som hobby og ønsker å jobbe med det, sier 27-åringen. Fra før av har han gått på designskole.

– Jeg er veldig opptatt av design, men det å studere det, falt ikke i smak. Jeg heller mer over på det med IT – det å utvikle apper og web.

Vant studentkonkurranse

Nettopp dette fikk han bruk for da Statsbygg ønsket ideer til en ny klima-app nylig. Alvik Hagen vant en intens 24-timers studentkonkurranse med sin idé. Oppdraget var å designe og konseptualisere en app, som NCE Smart skal utvikle videre.

– Det er sensorer i noen av rommene her på skolen som måler inneklima. CO2, luftfuktighet, bevegelse, lys, osv. De sensorene fungerer, men studentene skal også kunne gi tilbakemelding på hva de synes om inneklimaet. Konkurransen gikk ut på å komme opp med et konsept til en app for slike tilbakemeldinger, forteller IT-studenten.

– Vi la fram idé til design og tenkt funksjonalitet. Det var gøy å vinne!

Alvik Hagen vant 6000 kroner og muligheten til å se deler av sitt konsept videreutviklet.

– Drukner ikke i mengden

27-åringen håper å kunne jobbe med webutvikling etter endte studier, og han får god trening i dette gjennom studiene.

DSC_0017.jpgNY NETTSIDE: Alvik Hagen samarbeider for tida med Østfold fylkeskommune om utvikling av ny nettside til utdanningsportalen. Foto: Mari Kristine Buckholm/Høgskolen i Østfold

– Akkurat nå samarbeider vi med fylkeskommunen om nettsiden til utdanningsportalen deres. De har et eksisterende produkt som vi mener er foreldet. Vi kommer med forslag til løsninger, og skal lage prosjektskisser som skal legges fram på eksamen, forklarer Alvik Hagen. 

Han er godt fornøyd med sine tre år som IT-student på Remmen:

– Det beste med studiet er at man har så tett tilknytning til lærerne. Man drukner ikke i mengden, understreker han.

Publisert 1. jan. 2019 14:56 - Sist endret 2. apr. 2019 15:38