Studenter leder årets avgangsseremonier

HiØ-studentene får god drahjelp fra blant annet en norsk stjerneartist når de skal lede årets avgangsseremonier.

Portrettbilder av de fire programlederne og høgskolen.

STUDENTER I HOVEDROLLENE: Årets direktesendte avgangsseremonier vil bli ledet av HiØ-studenter. Programlederne er f.v.: Sunniva Grov Framnes, studentleder Marte Emilie Skjennem, Magnus Andersen Eeg og Maria Lehmann. (Bildecollage: HiØ)

Hundrevis av studenter og gjester har deltatt på de tidligere avgangsseremoniene ved Høgskolen i Østfold. Men det var før koronaviruset dukket opp og gjorde det umulig å samle mer enn et fåtall personer i samme rom. I fjor ble studieavslutningen markert med en forhåndsinnspilt festsending for alle HiØ-studentene. I år blir det i stedet fem direktesendte avgangsseremonier, der innholdet er tilpasset de ulike studentgruppene. Profilen på årets seremonier er utarbeidet i tett samarbeid med studentene selv. 

 

«Det er også noe med å få en avslutning og en slags avrunding på studiene som man ikke får om ikke man deltar på seremonien. Du startet jo på denne reisen sammen med de medstudentene som du nå skal ta farvel til.» 
Marte Emilie Skjennem, studentleder HiØ og programleder

 

Studentleder Marte Emilie Skjennem er en av tre studenter som skal være programledere for de digitale seremoniene. Hun håper selvsagt flest mulig studenter får med seg sendingen. 

- Årets avgangsstudenter bør få med seg seremoniene sine fordi de er skreddersydd for studentene på nettopp sin avdeling. Vi har forsøkt å gjøre det så personlig som mulig og vi tror virkelig at vi har klart å treffe et par spikre på hodet, røper hun. 

Har hatt studentene i fokus

De digitale avgangsseremoniene finner sted på følgende dager:

Skjennem vil være programvert på fire av de fem seremoniene. I tillegg blir student og leder for Halden studentsamfund, Magnus Andersen Eeg medprogramleder på seremoniene for studentene ved LU, HV, ØSS og IT. 

- Jeg gleder meg mest til å kunne være med på å gjøre denne avslutningsseremonien spesiell for alle avgangsstudenter og virkelig gjøre mitt beste for at dette blir en avslutningsseremoni verdt å huske, sier Eeg.  

På seremonien for studenter ved IR er det avgangsstudent Sunniva Grov Framnes som vil være programvert sammen med Skjennem. 

- Siden jeg selv er avgangsstudent er dette en opplevelse jeg ser frem til å dele sammen med mine medstudenter. Til tross for at det i år er digitalt, tror jeg det er mye å glede seg over. Hovedfokuset er studentene, og det er virkelig fortjent. Jeg håper jeg klarer å skape den tryggheten studentene ønsker, slik at de får en god opplevelse, sier den sporty IR-studenten.  

Student Maria Lehmann vil lede LU-seremonien sammen med Eeg. 

- Det er en ære å få ta del i LU-studentenes store merkedag. Å være avgangsstudent betyr å avslutte en viktig epoke i livet, og jeg er glad for å kunne bidra til å lage den høytidelige feiringen dette fortjener, sier Lehmann. 

Fotokonkurranse for studentene

Årets avgangsseremonier foregår altså digitalt og streames. Du får tilgang til sendingene ved å gi inn på arrangementssiden til den enkelte seremoni på HiØs nettsider.
Se oversikt over alle seremoniene. 
 


«Selv om det er digitalt, er det fortsatt en opplevelse som vi tar med oss for resten av livet. Avgangsseremonien er noe vi kommer til å huske i mange år fremover, og vi er heldige som får dele den opplevelsen sammen med andre medstudenter til tross for pandemien.»
Sunniva Grov Framnes, avgangsstudent ved Høgskolen i Østfold og programleder

 

Studentene har selv vært med på å forme innholdet i seremonien som vil bestå av liveinnslag, taler og studenthistorier. Avgangsstudentene er også invitert til å delta i en fotokonkurranse der de sender inn egne «blinkskudd» fra studietiden. Bildebidragene vil bli vist i seremoniene og vinneren blir premiert med Airpods. Konkurransen er åpen frem til 4.juni. 

Har du et blinkskudd du ønsker å delta i konkurransen med? Les mer om hvordan du kan delta. 

 

Norsk stjerneartist på menyen

 

Bildet viser artist Ulrikke Brandstop og gitarist på scenen under opptakene.
KASTER GLANS OVER AVGANGSSEREMONIEN: Ulrikke Brandstorp synger på årets avgangsseremoniene. Bildene er tatt under opptak tidligere denne måneden. (Foto: HiØ) 

Artisten som skal underholde på årets seremonier er ingen ringere enn GP-vinner, Maskorama-vinner samt Stjernekamp- og Kompani Lauritsen-deltaker, Ulrikke Brandstorp.Artisten bidrar garantert med både energi og stjernestøv til seremoniene. Hun fremfører to sanger og byr også på en personlig hilsen til årets avgangsstudenter. 

 

 


«Jeg syns alle burde få med seg sine respektive seremonier fordi at dog digitalt er det fortsatt slutten på studiene og overgangen til det som famøst kalles «voksenlivet» og da vil jo vi gi dem en best mulig send-off på det eventyret»
Magnus Andersen Eeg, leder for Halden studentsamfund og programleder

 

Mens tidligere fysiske, seremonier har hatt en begrensning i antall deltakere kan årets digitale seremonier sees sammen med venner og/eller familie. Programlederne håper avgangsstudentene liker det de får servert. 

- Vi som programledere har fått spilt inn våre ideer og tanker rundt årets program, noe jeg er svært glad for. Programmet gjenspeiler studentenes ønsker for innholdet på avgangsseremoniene. Mitt viktigste mål har vært å representere studentene på best mulig måte, og skape best mulig opplegg for deres del, forteller Grov Framnes.

Ønsker flere bidrag fra studentene

Studentleder Skjennem sier de har vært opptatt av å få frem det som er viktig for studentene.

- Det er selvfølgelig ikke helt enkelt for studenter er nøyaktig så like som snøfnugg, med andre ord er de ikke like i det hele tatt. Uansett har vi forsøkt å sette ting på programmet som fotokonkurransen hvor man kan mimre tilbake til de gode stundene underveis i studietiden og til videoen vi skal sette sammen. Her trenger vi forresten mange flere bidrag, sier hun.

Har du lyst til å bidra med en videohilsen kan du gjøre det ved å svare på:

  • Hvordan var din første dag på HiØ? 
  • Hva er ditt beste minne fra studietiden? 
  • Hva kommer du til å savne mest? 
  • Siste avskjedsord til medstudenter eller noen som har betydd ekstra mye for deg. 

Film deg selv mens du svarer på spørsmålene og send det via https://filesender.uninett.no Logg deg inn med feide og send videoen til marte.skjennem@hiof.no 
Filmen vil bli klippet sammen før den vises. 

Har grunn til å feire

Programleder Grov Framnes gleder seg til å avgangsseremonien.  

- Avslutningsseremoniene er den offisielle avslutningen på de fine årene ved Høgskolen i Østfold. Siden jeg selv er avgangsstudent er dette en opplevelse jeg ser frem til å dele sammen med mine medstudenter. Til tross for at det i år er digitalt, tror jeg det er mye å glede seg over. Hovedfokuset er studentene, og det er virkelig fortjent, sier hun.

Selv om pandemien har gitt avgangsstudentene en ganske annerledes studietid mener studentlederen at det er god grunn til å ta seg tid til å feire avslutningen. 

- Det å være ferdige med 3-5 års studier er ganske stort. Jeg husker selv da jeg var ferdig at jeg var utrolig stolt. Og det å kunne dele den stoltheten med andre i samme situasjon og med familie er noe helt eget. Vi er kanskje litt preget av jante-loven her i Norge. Og når man er ferdig med en bachelor eller en master er det virkelig lov å klappe både seg selv og andre på skulderen, sier Skjennem.

Av Ann-Kristin Johansen
Publisert 3. juni 2021 09:52 - Sist endret 3. juni 2021 09:52