Studieteknikk del 1: Bli motivert til å lære

Det første kurset i rekken handler om hvordan du kan motivere deg selv til å lære. Kurset er selvsagt gratis for alle våre studenter!

Student med hodet ned i bordplaten

Opplever du til tider lav motivasjon i studiene? Utsetter du ofte studiearbeidet ditt? Ønsker du deg mer energi og disiplin i hverdagen? 

Motivasjon er det som driver oss fremover. Det gir oss retning og energi og hjelper oss gjennom studiene, spesielt i møte med motgang. Ikke bare er motiverte studenter mer tilfreds og mindre stresset, de lærer også bedre fordi hjernen husker informasjon bedre når man er motivert for å lære den. Men hvordan fungerer egentlig motivasjonen vår? Hvordan kan vi skape og opprettholde egen motivasjon? I dette kurset tar vi et dypdykk i motivasjon for å svare på disse spørsmålene. Du vil lære hva som skjer i hjernen når du er motivert og hvordan du kan bruke teknikker til å øke og opprettholde denne motivasjonen. 

Kurset er basert på nyere forskning innen motivasjonspyskologi og nevrovitenskap. Det er nyttig for alle studenter, uansett hvor mange år du har studert. 

Kurset holdes av Olav Schewe som er forfatter av bøkene "Superstudent" og "Superhjernen". Han beskriver seg selv som en gjennomsnittsstudent som har oppnådd toppkarakterer ved hjelp av studieteknikk. Olav er utdannet fra University of Oxford i Storbritannia, NHH i Bergen og UC Berkeley i USA.

Arrangør

Tommy Payne, Læringsmiljøkonsulent Høgskolen i Østfold
Emneord: Studieteknikk, læring, student, studier, lesing, studiemestring
Publisert 4. jan. 2022 10:19 - Sist endret 4. jan. 2022 10:19