Løfter kunst og kultur på Litteraturhuset

Kristine Høeg Karlsen og Gunhild Brænne Bjørnstad gjestet Litteraturhuset i Fredrikstad under årets Kreativ Arena.

Kristine Høeg Karlsen og Gunhild Brænne Bjørnstad med Sara på Litteraturhuset. Her i pausen etter innlegget deres. Foto: Marte Glanville.

Kreativ Arena var de var i godt selskap med filmregissøren Kaja Høgset, og skuespiller og regissør ved Nationaltheatret Mattis Herman Nyqvist. Karsen og Bjørnstad som er tilknyttet forskningsgruppen Kreativitet, kunst og innovasjon ved Avdeling for lærerutdanning, løftet betydningen av kunst og kultur i skolen for et fullsatt hus.

Et stjernespekket program!

Norges kulturelite var samlet på Litteraturhuset i Fredrikstad under Kreativ Arena torsdag 10. oktober, arranger av Johannes Hafnor, leder for Den Kulturelle skolesekken. Regissør Kaja Høgset viste et eksklusivt klipp fra den kommende dokumentarfilmen «Selvportrettet», som er produsert sammen med Margreth Olin og Espen Wallin. Dokumentaren setter fokus på kropp og kunst, og handler om fotokunstneren Lene Marie Fossen og hennes kamp mot anoreksi.

Regissør Kaja Høgset presenterer et klipp fra dokumentarfilmen "Selvportrettet". Foto: Kristine Høeg Karlsen

Anne Marie Ottersen, Gine Cornelia Pedersen, Nils Jørgen Kaalstad og Alfred Ekker Strande spilte et utdrag fra «Uten navn», det Heddaprisvinnende teaterstykke, regissert av Mattis Herman Nyqvist. En vakker og lys historie om livet, håpet og kjærligheten og det å miste noen en har kjær.

160 bokeksemplarer gis til skolene i Østfold

Kristine Høeg Karlsen og Gunhild Brænne Bjørnstad var invitert til Kreativ Arena for å presentere antologien de har redigert - Skaperglede, engasjement og utforskertrang. Nye perspektiver på estetiske og tverrfaglige undervisningsmetoder som redskap i pedagogisk virksomhet.

Johannes Hafnor har sammen med Østfold Kulturutvikling (ØKU), kjøpt inn over 160 eksemplarer av denne boken, slik at hver eneste skole i fylket kan motta et eksemplar.

- Det er jo veldig overraskende og hyggelig, uttrykker Kristine Høeg Karlsen, som vet det ligger beintøffe forhandlinger bak prioriteringen til ØKU. – Jeg håper antologien kan være en inspirasjon for lærere som ønsker å tilrettelegge for tverrfaglige og kreative undervisningsformer, avslutter Karlsen.

Til sammen ar 22 personer fra forsknings- og utdanningsmiljøer ved ulike høgskoler og universiteter i Norge og Danmark gitt sitt bidrag til antologien. I tillegg til de to redaktøren har følgende ansatte ved Høgskolen i Østfold bidratt i antologien: Marianne AndreassenLiv Anne Fossbråten, Joakim Karlsen, Birgitte Nordahl Husebye, Virginia (Gini) Lockhart-Pedersen, Marianne Maugesten, Pål Kristian Moe, Monica Nordbakke, Dan Roger Sträng Marius Akerbæk, Solveig Toft, Elisabeth Giske og Einar Krossbakken.

Kristine Høeg Karlsen og Gunhild Brænne Bjørnstad. Foto: Johannes Hafnor.

Kreativ Arena

Kreativ Arena er en nettverkssamling for rektorer, kulturkontakter og lærere i grunnskolen og i videregående skole i Østfold fylke. Med opprettelsen av Viken, var årets nettverkssamling den siste i rekken.

Publisert 15. okt. 2019 09:06 - Sist endret 11. mars 2020 11:34