Aktuelt

Aktuelle saker

 • lansering-universitetsforlaget-(2) Ny utgivelse på Universitetsforlaget 31. jan. 2019 09:39

  Skaperglede, engasjement og utforskertrang - Nye perspektiver på estetiske og tverrfaglige undervisningsmetoder som redskap i pedagogisk virksomhet, er ute på markedet. Antologien gir nye perspektiver til hvordan lærere gjennom estetiske og tverrfaglige metoder kan skape engasjement og utforskertrang hos elever og studenter. Redaktører er Kristine Høeg Karlsen og Gunhild Brænne Bjørnstad og de inviterer til lanseringsfest vedStudiested Halden på selveste kjærlighetsdagen - 14. februar.

 • startbildet Kick-off for internasjonal antologi om tverrfaglig og studentaktiv læring 24. jan. 2019 16:57

  Fredag 18. januar markerte startskuddet for en internasjonal antologi om tverrfaglig og studentaktiv læring ved bruk av Storyline. Kristine Høeg Karlsen ved Høgskolen i Østfold og Margaretha Häggström ved Göteborgs Universitet er redaktører.

 • atutisme_franktjosaas Autistiske karakterer på TV og film øker stereotypier 19. des. 2018 10:23

  Fiktive autistiske personer på film og TV blir ofte overforenklet og overdrevent portrettert. Dette kan føre til forsterkning av negative holdninger og økt stigmatisering av personer med denne diagnosen.

Arrangementer

 • pia-ve-dahlen-av-lars-ivar-dale-(2) Åpent seminar om bærekraftig utvikling: Utfordringer og fremtidsperspektiver. 27. feb. 2019 09:00

  På dette seminaret får vi presentert viktige sider ved bærekraftig utvikling, av en rekke sentrale personer på området: Siri Eriksen, Pia Ve Dahlen, Elisabeth Irgens Hokstad, Aksel Nærstad og Erik Ljungberg. Seminaret avsluttes med en paneldialog, hvor klimaendringer og ansvarlig forbruk og matproduksjon blir problematisert.

 • hio-hvo-matematik Fagfornyelsen og didaktisk bruk av programmering og Geogebra i matematikk 4. mars 2019 11:30

  Vi inviterer lærerutdannere i matematikk til et aktivt seminar om pedagogisk bruk av Geogebra og programmering i matematikkundervisningen knyttet til Fagfornyelsen.

 • ilka-og-stine Nytt TeachMeet 13. mars 13. mars 2019 18:00

  Seksjon for IKT og læring gjentar fjorårets store suksess og inviterer til et nytt TeachMeet onsdag 13.mars i Aud 6 på Campus Remmen. Ta med deg lærerkolleger og bli med på en sosial, lærerik og inspirerende kveld!

  Meld deg på via denne lenken.