Aktuelle saker

Bildet viser ansatte og lærerstudenter i praksis, alle opptatt av å følge med på digitalisering av utdanning.
Publisert 3. apr. 2020 12:37

Denne uken har Høgskolen i Østfold fått mye ros for sin satsing på digital kompetanse i lærerutdanningen: Microsoft Norge sier den er forbilledlig. "Fremtidens skole er her nå", skriver NOKUT på to sider om vår høgskole i sitt bilag i Aftenposten i går, om utdanningskvalitet.

Publisert 26. mars 2020 12:09

Hjemmestudier, hjemmekontor, hjemmeskole og hjemmebarnehage – det trenger ikke bety at du må legge all trening og fysisk aktivitet på hylla. Tidligere VM-vinner Birgitte Husebye og «Årets barnehageinspirator»-nominert Steffen Tangen, deler noen enkle tips til hvordan voksne og barn kan holde seg mer aktive gjennom koronakrisen. 

Publisert 12. feb. 2020 13:31

KRONIKK: Ledere og lærere i skole og barnehage oppfordres til å være oppmerksom når nye målinger, testinger og kartlegginger av barn og ungdom skal gjennomføres. Lærerprofesjonens etiske råd har nå laget en etisk sjekkliste til hjelp i arbeidet.

Denne illustrasjonen samler flere foto fra lærerstudentenes praksisuke i Halden og Fredrikstad.
Publisert 5. feb. 2020 13:37

Denne uka har 94 lærerstudenter fra Høgskolen i Østfold ansvar for all undervisning ved Gimle skole i Halden og Haugeåsen ungdomsskole i Fredrikstad.

Bilde av førsteamanuensis Sabreen Selvik
Publisert 13. des. 2019 09:06

Førsteamanuensis Sabreen Selvik forsker på barns erfaringer med gjentatte opphold på krisesenter. Resultater fra forskning ble i slutten av november presentert på en regional samling for krisesentre i Midt-Norge. 

Publisert 4. des. 2019 14:35

Fredag 29. november ble det delte ut tre priser ved Høgskolen i Østfold. Forskningsprisen gikk til Anders Nordahl-Hansen, Utdanningskvalitetsprisen til Christian Heide og Formidlingsprisen gikk til Frode Haaland.