SMARTingen 2019 - Østfoldkidsa viser sine oppfinnelser!

Rekordmange elever, 2 500 sjette- og syvendeklassinger, fra 45 skoler over hele Østfold har deltatt på SMART i regi av Ungt Entreprenørskap i løpet av skoleåret. Vinnergruppene fra hver enkelt skole møtes ved Høgskolen i Østfold for å presentere sine kreative oppfinnelser.

Stortingspresidenten besøker SMARTingen

Stortingspresident Tone Wilhelmsen Trøen er så opptatt av entreprenørskap i skolen at hun velger å bruke dagen på SMARTingen. Her vil hun få høre mer om hvordan Ungt Entreprenørskap Østfold er en brobygger mellom skolen og arbeids- og næringsliv. Ikke minst vil hun få møte skoleelever som vil redde verden – litt eller mye.

Elever med bærekraftige oppfinnelser

Elevene har lett etter store og små problemer lokalt og globalt, og deretter laget kreative oppfinnelser som løsning på problemene. Det er tydelig at elevene er opptatt av bærekraft og klimaspørsmål. Solcellepanel plassert utenfor atmosfæren, en bil som drives av vannturbiner eller en smart melkekartong som unngår matsvinn gjennom å hjelpe deg å helle ut de siste dråpene er bare noen av de kreative ideene på SMARTingen 2019. I juryen sitter politikere, næringslivsrepresentanter og entreprenørskapsentusiaster for å kåre årets SMARTing.

Kompetanse for fremtiden

–Gjennom SMART får elevene skape verdier. De lærer ved å gjøre når de trener kreativiteten, samarbeider og løser problemer som ikke har en fasit. Dette er ferdigheter for fremtiden, sier Christer Engström, daglig leder i Ungt Entreprenørskap Østfold, som gjennom mange år har hatt et godt samarbeid med Høgskolen i Østfold.

For redaksjoner

Ønsker du å filme, fotografere eller gjøre intervjuer under SMARTingen – ta kontakt, så hjelper vi med å tilrettelegge! Premieutdelingen starter ca. kl. 12.30. Vær tidlig ute for å ha god tid til å se på alle de kreative oppfinnelsene.  

Pressekontakt, UE Ostfold: Kathrine Tallis, 908 70 596, kathrine.tallis@ue.no

Daglig leder, UE Østfold: Christer Engström, 915 56 446, christer.engstrom@ue.no

Velkommen til SMARTingen 2019!

Publisert 22. apr. 2019 08:34 - Sist endret 22. apr. 2019 08:34