Nytt TeachMeet 13. mars

Seksjon for IKT og læring gjentar fjorårets store suksess og inviterer til et nytt TeachMeet onsdag 13.mars i Aud 6 på Campus Remmen. Ta med deg lærerkolleger og bli med på en sosial, lærerik og inspirerende kveld! 

Meld deg på via denne lenken.

bilde av fjorårets TeachMeet

Velkommen til TeachMeet

Hva er et TeachMeet?

Et TeachMeet er en uformell, faglig og sosial møteplass der det er deltakerne som bidrar med faglig innhold! Man kan nemlig enten komme og bare være tilskuer, eller man kan komme og dele sine tips og erfaringer med de andre.

De som ønsker det, melder inn en kort og enkel presentasjon om et oppgitt tema, i forkant av arrangementet. Presentasjonene skal ha en varighet på enten to eller fem minutter. Innholdet skal ikke være kommersielt, men mer hverdagslige tips fra lærer til lærer. Hovedsaken er altså å dele med hverandre. Det skal være "lavterskel" å bidra: Her er det ikke nødvendig med finpussede, retorisk perfekte innlegg eller fancy presentasjoner. Ingen tanker eller tips er for små, ingen for store.

På selve arrangementet blir det trukket ut hvem som får presentere, og ingen er garantert å bli trukket ut. Så dermed blir det litt ekstra spennende. Vi trekker også ut en hovedpremie til en heldig vinner.

Formen på kvelden er uformell og gir god anledning til å dele erfaringer og til å bli bedre kjent.

Lykkehjulet bestemmer hvem som får presentere.

Om kveldens TeachMeet

Påmelding

Vi har opprettet et Facebookarrangement der du kan melde deg på. Klikk på denne lenken. Del gjerne arrangementet med andre lærerkolleger som du tenker kan ha lyst til å bli med. Alle lærere er velkomne!

Mat og mingel

Aud 6 og kantina vår er et hyggelig sted å møtes og å mingle. Studentcaféen holder åpen fra kl. 18.00 - 19.30, slik at det vil være anledning til å kjøpe seg noe å drikke. Vi serverer dessuten pizza til alle som kommer!

Tema?

Temaet for kveldens TeachMeet er, som sist, "IKT og digitale arbeidsformer i undervisningen". Vi håper og tror kvelden vil gi deg anledning til å høre hvordan andre lærere jobber med dette.

Og hvis du vil dele: Har du et konkret verktøy du bruker mye i egen undervisning? Oppdaget en spennende nettressurs? Testet ut noe med elever som andre kan nyte godt av? Eller er du involvert i et spennende prosjekt? Har du tanker omkring digitalisering som du vil dele? Arbeidet med sammensatte tekster?

Benytt kvelden til å dele dine erfaringer, tips og synspunkter med gode kolleger og å bli kjent på tvers av skoler/ arbeidsplasser. Alle som presenterer får en liten takk, og alle som melder inn bidrag (uansett om du blir trukket ut eller ikke) er med i trekningen av en hovedpremie.

Meld inn din presentasjon ved å klikke her.

Et tilbakeblikk på forrige TeachMeet:

Da vi arrangerte TeachMeet i Aud 6 på Remmen den 25.oktober 2018, deltok ca. 85 lærere. De aller fleste kom fra Halden-skoler, men det var også lærere fra Fredrikstad, Strømstad og andre nærliggende områder, i tillegg til noen av våre egne lærerutdannere ved HiØ. Kveldens verter, eller konfransierer, var Ilka Nagel og Stine Brynildsen, som begge er høgskolelektorer ved seksjon for IKT og læring på lærerutdanningen.

Mange fornøyde lærere på TeachMeet.

Kvelden startet med litt prat og mingel. Deretter varmet vi opp med en felles Kahoot, før første runde med presentasjoner startet. Over 20 lærere hadde meldt inn bidrag til TeachMeet-et, så spenningen var stor da vi snurret lykkehjulet for å trekke ut navnene på de som skulle få presentere. Alle tips til lenker, samt en del presentasjoner, finner du ved å klikke på lenken: http://bit.ly/teachmeetoktober2018

Omtrent halvveis ut i arrangementet ble det servert pizza, før vi kjørte i gang delingsrunde nummer to. Alle som ble trukket ut til å presentere fikk, i tillegg til jubel og høy applaus, et spesialdesignet HiØ-krus. Dessuten sponset Halden kommune oss med en iPad, som ble trukket ut helt til sist, til en av deltakerne som hadde meldt inn bidrag. Den heldige vinneren ble Line Merethe Fagereng ved Rødsberg u.skole, og det var vel fortjent ettersom hun også bidro med hele to innlegg!

Fornøyd vinner av iPad
Fornøyd iPad-vinner!

Tilbakemeldingene vi har fått fra de som deltok, enten man hadde et innlegg eller «bare» var tilhører, er at dette var en veldig hyggelig og lærerik opplevelse. Det at innleggene som ble presentert var korte, konsise og praktiske, gjør at man kan ta det med seg inn i sin egen prakis.

Hva syntes deltakerne om kvelden?

Helt på tampen av kvelden, spurte vi deltakerne om å bli med på gi en kort evaluering av kvelden via Mentimeter. Og, som dere kan se på bildet under, så var det mange positive svar:

Positive deltakere.
Positive tilbakemeldinger.

Vi spurte også deltakerne om hva som kunne vært gjort annerledes for å gjøre kvelden enda bedre. Responsen vi fikk da, handlet stort sett om to ting: 1. Fordi det var så mange som deltok, så ble det litt vanskelig å se skjermen foran på scenen. 2. Mer tid til å mingle og prate sammen.

Dette siste punktet tar vi til inntekt for at deltakerne opplever TeachMeet som en god mulighet til å snakke med og dele tips og erfaringer med andre kollegaer – enten man kjenner hverandre fra før eller ei. Og det er nettopp i dette spenningsfeltet mellom det formelle (presentasjoner) og det uformelle (mingel og prat) at et godt TeachMeet blir til!

Vi håper du har lyst til å bli med oss den 13. mars!

Forskningsprosjekt om TeachMeet

I forbindelse med vårens TeachMeet ønsker Ilka Nagel og Stine Brynildsen å invitere dere til å bli med på en spørreundersøkelse. Vi ønsker nemlig å forske på hvordan lærere som deltar på TeachMeet opplever et slikt arrangement, som en del av sin profesjonsfaglige utvikling. Mer informasjon får du på selve TeachMeetet.

Publisert 15. feb. 2019 14:46 - Sist endret 16. mars 2020 14:40