DigiLU - Digitalisering i Lærerutdanningene

Kort om DigiLU - Digitalisering i Lærerutdanningene

Høgskolen i Østfold satser på moderne fremtidsrettet lærerutdanning. Dette prosjektet vil heve den profesjonsfaglige digitale kompetanse til både ansatte, lærere i praksisfeltet og studenter.

Prosjektet finansieres av Kunnskapsdepartementet med 18 mill kr over perioden 2018 - 2020. DigiLU er høgskolens største prosjekt finansiert av eksterne midler.

Kontakt

Aktuelt

 • hege-ilka Førpremière: «Det lille ekstra» 18. feb. 2019
  Onsdag 13. februar hadde elever og lærere ved Os skole i Halden førpremière på filmer de har vært med å lage om arbeid med opphavsrett og "digital dømmekraft". Filmene er et resultat av første del av et samarbeidsprosjekt mellom høgskolens Avdeling for lærerutdanning og Kopinor.
 • digilu1-1980 Eit lærmiddellandskap i endring 3. des. 2018

  I samband med prosjektet Digitalisering i lærerutdanningene (DigiLU) treftes 65 lærarutdannarar frå Høgskolen i Østfold måndag 26. november 2018. Her fekk dei høyre kva forskinga seier om eit læremiddellandskap som i stadig større grad inkluderar digitale ressursar.

Arrangementer

Ingen kommende arrangementer

Stemmer fra prosjektet

 • lfk2018kopi2 «Bøker kan aldri erstattes» 8. mars 2019

  Stemme: Marion Elisenberg, høgskolelektor i norsk, HiØ og Camilla Häbler, høgskolelektor i norsk, HiØ

  Grunnleggende lese- og skriveopplæring er et av de viktigste emnene i skolen. Utvikling av lese- og skriveevnen er komplekse læringsaktiviteter som innbefatter mange ferdigheter på ulike nivåer. Vi har i de siste årene sett endringer i hvordan begynneropplæringen i lesing og skriving foregår. Mange norske seksåringer bytter ut blyanten med nettbrett i den første lese- og skriveopplæringen, og mange lærere tar i bruk ulike applikasjoner i begynneropplæringen.

 • gitte-monica Hva skal vi med alle disse dingsene? 11. feb. 2019

  STEMME: Gitte Cecilie Motzfeldt, Førstelektor Samfunnsfag, HiØ & Monica Nordbakke, Høgskolelektor Matematikk, HiØ - 06. feb. 2019

Ressurser for kompetanseheving

Er du lærer i skole eller høyere utdanning og gjerne vil ha tilgang til ressursene vi bruker for kompetanseheving her ved HiØ og hos våre samarbeidsskoler?