Personlighet som passet godt til barnehagelærer

Pegah tok sitt studievalg med utgangspunkt i personlige egenskaper. I dag studerer hun Bachelorstudium i barnehagelærerutdanning ved Høgskolen i Østfold og har ambisjoner om både videre masterstudier og ta del i aktiv forskning i fremtiden.

Pegah Sobbi studerer barnehagelærer ved Høgskolen i Østfold

Foto: Privat

Hva heter du og kan du fortelle litt om deg selv?  

Jeg heter Pegah Sobbi, og er 24 år. Hvis jeg skulle beskrive meg selv, så ville jeg ha sagt at jeg er spontan, eventyrlysten, åpensinnet, utforskende, hardtarbeidende, omgjengelig og snill.

Hvorfor valgte du Høgskolen i Østfold? 

I og med at jeg bor i Fredrikstad, var Høgskolen i Østfold et praktisk alternativ.

Hvorfor valgte du Bachelorstudium i barnehagelærerutdanning?  

Med mine egenskaper kunne jeg se for meg at barnehagelærerutdanningen passet meg godt.

Hva liker du best med studiet?

Gjennom studiet har vi fått muligheten til å blant annet bygge en egen naturlekeplass, utfordre våre tanker og undersøke det som interesserer oss ute i praksis.

"Av erfaring kan det oppleves at man drukner i hverdagen med alt skolearbeid, dermed er det viktig å balansere det med det sosiale for å koble av litt. Personlig kan jeg ikke få nok av studentmiljøet på HiØ."

Pegah Sobbi, barnehagelærerstudent ved Høgskolen i Østfold.

Fortell litt om praksisplasseringen din og hvordan den har utviklet deg?

For min del har praksis vært veldig givende og lærerikt. Jeg er en person som lærer mest av å gjøre. Teorien du blir introdusert til på skolen er med på å forme din praksis avhengig av hva du legger fokuset ditt på ute i feltet. Meg og min tankegang har utviklet seg enormt i dette studiet, spesielt etter hver praksisperiode. Jeg har blitt tryggere på meg selv, og mer sikker på hva mine hjertesaker er innenfor barnehagefeltet.

Hvilke råd vil du gi til kommende studenter? 

Hvis jeg skulle gitt viktige råd til kommende studenter, så ville det ha vært å være tidlig ute med å få en oversikt over pensumlitteraturen. Skaff deg bøkene raskt. Skolens bibliotek er behjelpelige med å finne frem litteraturen du trenger.

Still spørsmål - masse spørsmål! Jo mer klarhet og forståelse du får under studiet, jo lettere vil det være for deg å ta til deg mer kunnskap. Lærerne er avhengige av å ha en dialog med studentene under forelesningene. De beste forelesningene jeg kan huske, er de forelesningene hvor det har oppstått diskusjoner og refleksjoner underveis mellom medstudenter og lærere. Ikke vær redd for å være kritisk.

Sist, men ikke minst: Har du muligheten, så bli med på de sosiale aktivitetene HiØ arrangerer. Halden- og Fredrikstad studentsamfunn (HSS/FSS) gir deg muligheten til å møte andre studenter på tvers av emnene på skolen. Av erfaring kan det oppleves at man drukner i hverdagen med alt skolearbeid, dermed er det viktig å balansere det med det sosiale for å koble av litt. Personlig kan jeg ikke få nok av studentmiljøet på HiØ.

Hvis du kunne velge fra øverste hylle hva vil du jobbe med etter studiene? 

Hvis jeg kunne velge fra øverste hylle hva jeg kunne jobbe etter studiene, så hadde det vært som pedagogisk leder eller barnehagelærer. Samtidig kunne jeg tenkt meg å ta en mastergrad innenfor småbarnsvitenskap eller psykologi. Jeg håper på å få ta del i aktiv forskning i fremtiden.


Aktuelle lenker:

Publisert 29. mars 2021 11:09 - Sist endret 15. juni 2021 15:08