Praksis og studiet har åpnet en helt ny verden

Cathrine elsker å jobbe med både små og store mennesker og liker å bli utfordret i en variert hverdag. Gjennom praksis og studiet i Bachelorstudium i barnehagelærerutdanning ved Høgskolen i Østfold får hun nettopp dette og har i tillegg åpnet en helt ny verden i å se hvilke muligheter barn har. 

Cathrine M. Jensen studerer barnehagelærer ved Høgskolen i Østfold.

Foto: Privat

Hva heter du og kan du fortelle litt om deg selv?  

Jeg heter Cathrine Mariann Jensen og er 26 år. Opprinnelig oppvokst på Hvaler, men nå har jeg bodd på Kråkerøy i litt over 4 år.

Hvorfor valgte du Høgskolen i Østfold? 

Det som fikk meg til å velge høgskolen i Østfold var at det først og fremst var nærmest. For det andre hadde jeg hørt veldig mye positivt om studiestedet fra venner og familie. Og for det tredje hadde dem studiet jeg ønsket å studere.

Hvorfor valgte du Bachelorstudium i barnehagelærerutdanning?

Fordi jeg elsker å jobbe med mennesker, både store og små. Hverdagen er aldri den samme og man blir utfordret til enhver tid enten det er fra barna eller voksne. Det er i denne institusjonen hvor alt starter, og i barnehageårene så ser man ser enorm utvikling hos barna. Alt fra første ord og steg til kreativitet og omsorg for andre rundt seg.

Hva liker du best med studiet?

Det jeg liker best med studiet er at det er så allsidig og varierende.  Det er alt fra prosjekter, gruppearbeid og workshops, til selvstendig arbeid, ekskursjoner og veiledninger. Samtidig er det mye praksis, men det beste med det er at det er tilrettelagt tidlig i studieløpet. På den måten kjenner du fort på kroppen om barnehagelærerutdanningen (BLU) er noe for deg. Det aller beste med studiet er at du møter så mange utadvendte sjeler som bygger deg opp slik at man tørr å feile i trygge omgivelser.

Det aller beste med studiet er at du møter så mange utadvendte sjeler som bygger deg opp slik at man tørr å feile i trygge omgivelser.

Cathrine M. Jensen, barnehagelærerstudent ved Høgskolen i Østfold.

Fortell litt om praksisplasseringen din og hvordan den har utviklet deg?

Praksis og studiet generelt har fått meg til å endre synet på barn, det at jeg heller ser mulighetene enn begrensningene dem har. Jeg føler meg mer åpen til samtaler med barn. De har fått meg til å undre mer enn hva jeg gjorde før. Samtidig er jeg ikke like mye opptatt av å finne fasitsvaret, men heller ha søkelyset på prosessen sammen med barnet/barna. En annen ting jeg virkelig har fått øynene opp for er lytting, noe som skjer hele tiden, men allikevel vanskelig og utfordrende. I barnehagen lytter man ikke kun med ørene, noe som har åpnet en helt ny verden.

Praksis har med andre ord utviklet meg til å tenke mer kritisk og stille spørsmål om begreper man tar for gitt som lytting, barndom og barn. Jeg har rett og slett blitt mer nysgjerrig på barn og livet generelt.

Praksis og studiet generelt har fått meg til å endre synet på barn, det at jeg heller ser mulighetene enn begrensningene dem har. I barnehagen lytter man ikke kun med ørene, noe som har åpnet en helt ny verden. 

Cathrine M. Jensen, barnehagelærerstudent ved Høgskolen i Østfold.

Hvordan er studentmiljøet på skolen?

Det har vært morsomt, krevende, vanskelig og spennende. Høgskolen er i starten enorm, men etter en uke eller to kan du omtrent alle veiene til undervisningsrommene, biblioteket, IT og lignende. Miljøet er fantastisk. Jeg har funnet meg venner for livet som jeg har møtt under studiet og det beste med det hele er at vi er så ulike, men så like. Grunnen til at det har vært krevende og vanskelig er mtp korona. At man må være disiplinert, men samtidig skille mellom hjem og skole.

Hvilke råd vil du gi til kommende studenter?

  1. Vær åpen for nye tanker
  2. Gå ut av komfortsonen og la deg tørre å bli utfordret
  3. Ikke vær redd for å gjøre feil

Hvis du kunne velge fra øverste hylle hva vil du jobbe med etter studiene?

Hmm, det er vanskelig å velge, men kanskje styrer? Eller så hadde jeg startet egen naturbarnehage.

Aktuelle lenker:

Publisert 29. mars 2021 11:04 - Sist endret 15. juni 2021 15:08