Norwegian Theatre Academy

Norwegian Theatre Academy offers a unique undergraduate education in theatre. We welcome aspiring performing artists and scenographers who wish to explore the interaction between visual art and theatre, between theatre and society, and between theory and practice.

Read more on our english pages
– Høgskolen fra sin beste side

Publisert: 31.05.2016 13:00 av Mari Kristine Buckholm

Årets EXPO-utstilling på Kråkerøy byr på rekordmange studentprosjekter.

Bildet viser forsiden til ingeniørstudentenes utstilling Expo 2016

REKORD: I år presenteres hele 61 studentprosjekter på EXPO-utstillingen.

For 24. gang arrangerer Avdeling for ingeniørutdanning (IR) ved Høgskolen i Østfold (HiØ) EXPO på Kråkerøy, som er en åpen utstilling av studentenes bachelorprosjekter. Årets arrangement er rekordstort – med hele 61 prosjekter.

Reelle problemstillinger

– Avgangsstudentene presenterer sine bacheloroppgaver. Dette inngår i arbeidskravene, og studentenes bacheloroppgaver vurderes delvis ut fra EXPO-presentasjonen, forteller IR-dekan Kamil Dursun.

Som en avsluttende del av ingeniørstudiet skal studentene bryne seg på et faglig problem. Det er et viktig poeng at problemene er realistiske og høgskolen ønsker derfor eksterne oppdragsgivere fra offentlig sektor eller privat næringsliv.

– Studentene rigger opp hver sin stand, hvor de viser og forteller gjestene hva de har gjort det siste semesteret av studiet. Da de fleste prosjektene er gjennomført i samarbeid med næringslivet, kommer også representanter fra næringslivet for å høre på, utdyper Dursun.

– Ta turen innom!

Utstillingen foregår over to dager, fra fredag 10. til lørdag 11. juni. Dursun håper flest mulig velger å ta turen innom.

– Antallet bachelorprosjekter er rekordhøyt i år. Vi forventer å kunne vise ingeniøravdelingen ved HiØ fra sin beste side til lokalbefolkningen. For å oppnå dette har vi lagt EXPO-utstillingen på fredag og lørdag. Vi håper at familier og andre finner veien til Kråkerøy for å se på presentasjonene – og kanskje ta seg en kaffe og noe å spise, sier han.

Det vil blant annet være mulig å teste sin fysiske form (maksimal oksygenopptakstest) i høgskolens topp moderne idrettsmedisinske testlab og/eller besøke et ekte simuleringssenter.

Nytt i år er at EXPO foregår i en utvidet versjon der også studenter fra Avdeling for Helse- og sosialfag er representert med en utstilling av noen utvalgte prosjekter. I tillegg deltar Akademi for scenekunst og skal vise en av studentenes egne produksjoner.

Når og hva skjer?

Fredag 10. juni: kl. 10.00 – 20.00
Lørdag 11. juni: kl. 11.00 – 14.00


Aktuelle lenker

EXPO 2016

EXPO 2016-programmet på Facebook

EXPO-katalogen 2015