Norwegian Theatre Academy

Norwegian Theatre Academy offers a unique undergraduate education in theatre. We welcome aspiring performing artists and scenographers who wish to explore the interaction between visual art and theatre, between theatre and society, and between theory and practice.

Read more on our english pages
Scenografistudenter klare for “Night Sea Journey”

Publisert: 12.09.2017 11:15 av Ann-Kristin Johansen-SSAF

Arrangement_FMV_2017.png

Akademi for scenekunst er med når Fredrikstad mekaniske verksted forvandles til en kunstscene.

Fra 15.-17. september vises “Night Sea Journey” på Fredrikstad mekaniske verksted (FMV) .
Arrangementet er et samarbeid mellom Østfold kulturutvikling, Fredrikstad kommune, Fredrikstad 450 år, Kulturnatt og Jotne Eiendom A/S.

- Vi feirer Fredrikstads 450-årsjubileum og inviterer publikum til kunstvandringer gjennom industrielle ruiner med sirkusartister i verdensklasse, live musikk, samt lyd- og lysinstallasjoner, skriver Østfold kulturutvikling i en pressemelding om arrangementet.

De lover en unik og spektakulær opplevelse kommende helg. Publikum inviteres til en poetisk sirkusvandring i måneskinn der historiene møter havet. Kunstvandringen foregår både ute- og innendørs.

Bidrar med installasjoner

Det blir garantert mange inntrykk på de som besøker FMV-området kommende helg. Kunstnerne som bidrar i Night Sea Journey har fått egne områder hvor de kan utfolde seg i forhold til egne uttrykk og innhold. Selv om prosjektene har ulike uttrykk er temaene forankret i det maritime.

De seks scenografistudentene fra Akademi for scenekunst som bidrar er Liam Alzafari, Tolga Balci, Sara Evelyn Brown, Namanja Cado, Anne Cecilie Lie og Anniken Flo. Alle er studenter på masterprogrammet i scenografi ved Høgskolen I Østfold. Ifølge Østfold kulturutvikling bidrar den internasjonale studentgruppen med stemningsfulle installasjoner inspirert av et forskningsprosjekt på FMV.

En av lydinstallasjonene masterstudentene står bak har fått tittelen “Hammers” og er inspirert av de gamle sveisemetodene som ble brukt på Fredrikstad mekaniske verksted. Installasjonen vil være med på å vekke minner fra det gamlr FMV-området. 

- This sound installation consists of live elements from the space itself to recreate the imagined soundscape which used to echo through Fredrikstad, heter det i beskrivelsen av prosjektet. Publikums bevegelser vil bidra til å skape lyden.

Mer om Akademi for scenekunst  finner du på NTA-bloggen.

Mekanisk loppesirkus

Også en tidligere NTA-student er med på Night Sea Journey. Rudi Skotheim Jensen som blant annet har en bachelorgrad fra Akademi for scenekunst er initiativtaker til prosjektensemblet "Det lille mekaniske loppesirkuset" som ble etablert for å gjennomføre forestillingen "Elven og Havet".

I tillegg til loppesirkuset vil verdenskjente Cirkus Cirkör stå for spektakulær akrobatikk i den gamle verkstedhallen. Fredrikstads eget nysirkuskompani, Abaris Aerial Theater deltar også med sine lokale artister.
Mer om Night Sea Journey finner du hos Østfold Kulturutvikling.