Avdeling for informasjonsteknologi

Avdeling for informasjonsteknologi er lokalisert på Remmen i Halden, og har ca. 600 studenter og 30 ansatte. Dette utgjør det største IKT-miljøet i norsk høgskolesektor. Avdelingen samarbeider tett med næringslivet for å sikre et faglig godt studietilbud som gjør IT-kandidatene attraktive i arbeidsmarkedet, bl.a. gjennom avdelingens Advisory Board for IT-studier. Avdelingen tilbyr bachelor, master, årsstudier innen digitale medier og design, informatikk, informasjonssystemer og dataingeniørfag. Trodde du at du ikke kunne bli ingeniør?

Publisert: 21.02.2017 09:25 av Tore Petter Engen

Høgskolen i Østfold tilbyr inngangsporter til ingeniørstudier for både søkere med yrkesfaglig bakgrunn, og søkere med generell studie-/ realkompetanse, men som mangler særkravene til matematikk og/eller fysikk. Har du hørt om Y-veien og TRESS?

Bildet viser ingeniørstudenter ved Høgskolen i Ãstfold, studiested Fredrikstad

Y-veien er et spesialtilpasset studieopplegg for deg med yrkesutdanning.

Som student gjennom Y-veien begynner du med et sommerkurs i matematikk og fysikk som starter i juni. Sommerkurset går på full tid over 6 uker. Deretter begynner du bachelorstudiet, med ekstra undervisning i realfag og norsk første studieår.

Høgskolen i Østfold tilbyr følgende studier med opptak via Y-veien:

MERK: Søknadsfrist 1. mars. Lokalt opptak. (Se mer info via lenkene for hvert studium)

To av bachelorstudiene tilbys ved Avdeling for ingeniørfag i Fredrikstad. 
Bachelorstudium i ingeniørfag – data holder til ved Avdeling for informasjonsteknologi i Halden.

Gå inn på studieprogrammene for å se hvilke fag / svennebrev som er relevante. 

BroBedreBestF.jpg

TRESS er på sin side et spesialtilpasset studieopplegg for deg med generell studiekompetanse/ realkompetanse, men som mangler særkravene til matematikk og/eller fysikk.

Som student gjennom TRESS begynner du med et sommerkurs i matematikk og fysikk som starter i juni. Sommerkurset går på full tid over 6 uker. Deretter begynner du bachelorstudiet, med ekstra undervisning i realfag første studieår.

Høgskolen tilbyr følgende studier med opptak via TRESS: 

MERK: Søknadsfrist 1. mars. Lokalt opptak. (Se mer info via lenkene for hvert studium)

Fire av bachelorstudiene tilbys ved Avdeling for ingeniørfag i Fredrikstad. Bachelorstudium i ingeniørfag – data holder til ved Avdeling for informasjonsteknologi i Halden.

Ingeniørstudier

Gjennom TRESS begynner du med et sommerkurs i matematikk og fysikk. Deretter begynner du bachelorstudiet, med ekstra undervisning i realfag første studieår. (Foto: Bård Halvorsen)

Høgskolen tilbyr også ettårig Forkurs for ingeniør- og sivilingeniørutdanning. 

Høgskolen tilbyr også Bachelorstudium i innovasjon og prosjektledelse.

Her finner du alle ingeniørstudiene høgskolen tilbyr.