Avdeling for informasjonsteknologi

Avdeling for informasjonsteknologi er lokalisert på Remmen i Halden, og har ca. 500 studenter og 25 ansatte. Dette utgjør det største IKT-miljøet i norsk høgskolesektor. Avdelingen samarbeider tett med næringslivet for å sikre et faglig godt studietilbud som gjør IT-kandidatene attraktive i arbeidsmarkedet, bl.a. gjennom avdelingens Advisory Board for IT-studier. Avdelingen tilbyr bachelor, master, årsstudier innen digitale medier, informatikk, informasjonssystemer og dataingeniørfag. Bak flere IT-bøker

Publisert: 08.06.2016 13:00 av Bård Halvorsen

Tom Heine Nätt fra Høgskolen i Østfold var med på å forfatte boken «Programmering i JavaScript», som ble utgitt i april i år. Og i sommer er han med på å utgi flere IT-bøker for elever i videregående skole.

Tom Heine Nätt viser her fram årets nye bok "Programmering i JavaScript", som han har vært med på å

NY BOK: Høgskolen i Østfold og Tom Heine Nätt har i lang tid vært involvert i arbeidet med programfagene IT-1 og IT-2 i videregående skole. Foto: Bård Halvorsen, HiØ
 
Høgskolelektor Tom Heine Nätt har vært med å forfatte flere lærebøker siden 2007, sågar med flere nyutgivelser.
 
Førsteamanuensis Edgar Bostrøm var hovedansvarlig i komitéen som utarbeidet læreplanene for IT-1 og IT-2 i videregående skole.
 
I tillegg er Edgar og Tom Heine å regne blant «faste foredragsholdere» på fagkonferansene for IT-lærerne i videregående skole.

Nye bøker i 2016 og 2017

IT1ogIT2ogTomHeine.jpg

I år er Tom Heine Nätt og medforfattere aktuelle med en ny serie lærebøker som utgis av Gyldendal Undervisning.
 
• Den 25. april ble boken «Programmering i JavaScript» utgitt.
• Den 8. juni og 23. juni utgis teoribøkene «IT-1 Basisbok» og «IT-2 Basisbok».
• Våren 2017 utgis boken «Webutvikling» som omhandler det å lage nettsider.
 
Faget informasjonsteknologi i videregående skole består av programfagene IT-1 og IT-2, hver på 5 timer pr. uke.
 
– Boken «Programmering i JavaScript» er skrevet sammen med Jostein Nordengen ved Universitetet i Agder. JavaScript er i dag det rådende programmeringsspråket for brukergrensesnitt i interaktive nettsider, sier Tom Heine Nätt.
 
– Boken er primært for videregående skole, men vil også bli brukt som en del av innføringskursene i programmering på høgskoler og universiteter. Den egner seg også for andre som vil lære seg programmering, tilføyer Tom Heine Nätt.
 
I fjor høst var Tom Heine Nätt og Christian F. Heide fra Høgskolen i Østfold forfattere av boken «Datasikkerhet - Ikke bli svindlerens neste offer» (Gyldendal Akademisk). 

Aktuelle lenker:

IT-utdanninger ved Høgskolen i Østfold
Alle studier og kurs ved Høgskolen i Østfold

Nettsiden for læreverket til IT-1
Nettsiden for læreverket til IT-2
Nettsiden for Datasikkerhetsboka