Avdeling for informasjonsteknologi

Avdeling for informasjonsteknologi er lokalisert på Remmen i Halden, og har ca. 600 studenter og 30 ansatte. Dette utgjør det største IKT-miljøet i norsk høgskolesektor. Avdelingen samarbeider tett med næringslivet for å sikre et faglig godt studietilbud som gjør IT-kandidatene attraktive i arbeidsmarkedet, bl.a. gjennom avdelingens Advisory Board for IT-studier. Avdelingen tilbyr bachelor, master, årsstudier innen digitale medier og design, informatikk, informasjonssystemer og dataingeniørfag. Trives veldig godt på IT-studiene

Publisert: 03.04.2017 10:15 av Nina Skajaa Fredheim

Mina Helene Pettersen synes studentmiljøet er ekstremt bra på IT-avdelingen. At skolen ikke er alt for stor, du kan skreddersy studiene med fag du liker, og at etter studiene åpner det seg mange jobb-muligheter, er faktorer hun trekker frem som positivt.

MinaHelenePettersenPortrett.jpg

Foto av Mina Pettersen: Bård Halvorsen/HiØ.

Kan du fortelle litt om deg selv?

Jeg heter Mina Helene Pettersen, er 21 år gammel og studerer Bachelor i Informasjonssystemer ved Høgskolen i Østfold. Fyller fritiden min med bl.a. forskjellige verv ved skolen, deriblant som leder i Studentsamfundet.

Hva fikk deg til å velge Høgskolen i Østfold?

Jeg valgte Høgskolen i Østfold fordi de har et godt rykte når det kommer til IT. Det at skolen ligger et lite stykke hjemmefra, men fortsatt er nærme nok til å kunne dra hjem uten store problemer var også en faktor for meg. I tillegg er jeg stor tilhenger av det å ha et godt forhold til de ansatte/foreleserne, så det at skolen ikke var så alt for stor der du blir én i mengden i et auditorium var viktig for meg.

Hvorfor valgte du bachelorstudium i Informasjonssystemer?

Jeg har alltid hatt interesse for teknologi og data. Samtidig så har det å ta ansvar falt ganske naturlig for meg helt fra starten av, så når jeg fant et studium der du har muligheten til å kombinere disse to tingene så følte jeg at det passet perfekt.

Hva liker du best med studiet?

Du har muligheten til å tilpasse store deler av studiet ditt selv med de fagene du ønsker. På en måte kan man si at du skreddersyr ditt eget studie etter dine ønsker og behov.

Hvordan er studentmiljøet på skolen?

For min del er studentmiljøet ekstremt bra, spesielt når det kommer til IT-avdelingen. Her har vi vår egen linjeforening, Enigma, som arrangerer LAN, bedriftspresentasjoner, julebord og andre små arrangementer som får oss til å sosialisere. I motsetning til det mange tror så er faktisk IT en av de mest sosiale avdelingene med de med aktive studentene i studentmiljøet.

I tillegg så arrangerer Halden Studentsamfund mange arrangementer ila. året. Vi holder jevnlige quizer der det er studentene selv som arrangerer quizen som quizmastere, står i studentbaren og er ansvarlig vakt, i tillegg til at vi arrangerer større fester et par ganger i semesteret.

Du har også muligheten til å bli med i lag- og foreninger som også driftes av studentene selv. Per nå har vi alt fra fotball og golf til airsoft og brettspill-klubb, og om du ikke finner noe som passer deg så er det veldig enkelt å opprette noe selv (som også får økonomisk støtte fra Studentsamfundet).

Kun 2 minutter unna skolen er det også helt nybygde studentboliger som er med på å skape en skikkelig studenttilværelse.

Hvis du skulle gitt tre viktige råd til kommende studenter hva ville det vært?

Jobb godt og jevnt ut hele studieperioden!
Engasjer deg i forelesningene og i studentlivet på skolen.
Ha det gøy. Det er umulig å trives og å gjøre det bra hvis du ikke har det gøy med det du driver med.

Hva tror du kan gjøres for å få flere søkere til ditt studium?

Jeg tror definitivt at studiet og mulighetene du får ved det må synliggjøres mer. Bare i løpet av de siste månedene har jeg funnet ut at det er ekstremt mange muligheter som byr seg hvis du bare gjør en god jobb.

Hvis du kunne velge fra øverste hylle hva ville du jobbe med etter endt studieløp?

Jeg vil nok aller helst jobbe innen ledelse og planlegging, gjerne innen IT-prosjekter.

Aktuelle lenker