Avdeling for ingeniørfag

Høgskolens avdeling for ingeniørfag er lokalisert på Kråkerøy i Fredrikstad, og har ca 650 studenter og 60 ansatte. Avdelingen tilbyr bachelorstudier i ingeniørfag innenfor bygg, elektro, industriell design, kjemi, maskin og bioingeniørfag, og tilbyr samtidig det unike teknologistudiet innovasjon og prosjektledelse. Avdelingen legger til rette for flere innganger til ingeniørstudier; Y-veien og TRES, samt Realfagskurs. Satsningsområder ved avdelingen er energi, miljø, innovasjon og materialteknologi. 
Uredd jenteduo sparket i gang byutviklingen!

Publisert: 07.04.2017 14:55 av Ann-Kristin Johansen-SSAF

(BILDETEKST) MÃ¥tte ta sykkelen fatt: Tollef Myrvang Jensen, daglig leder i Jensen Eiendom og Morten

Studentene Nora Gangfløt og Marte Teien nølte ikke med å gi deltakerne en real utfordring da de denne uken inviterte til seminar om byutvikling. De sendte deltakerne ut i sentrumsgatene – på sparkesykkel!

(BILDETEKST) Måtte ta sykkelen fatt: Tollef Myrvang Jensen, daglig leder i Jensen Eiendom og Morten Olav Fredriksen, medeier og styreleder i Brødrene Fredrikssen Holding var blant deltakerne på P22. (FOTO: Nora Gangfløt/Urbanista)

- På grunn av tidsskjemaet så tenkte vi det var lurt at vi hadde et fremkomstmiddel, forteller jentene, som går det siste året av bachelorstudiet Innovasjon og Prosjektledelse ved Avdeling for ingeniørfag.

Les mer om studiet her.

Med bachelorprosjektet «Urbanista- Samarbeidsmodell for sentrumsutvikling – BID i Fredrikstad» har jentene tatt for seg sentrumsutvikling og samarbeidsmodeller på oppdrag fra Fredrikstad Næringsforening. Studentene har fått i oppdrag å komme med forslag til tiltak for hvordan næringsforeningen, Fredrikstad kommune og gårdeierne skal samarbeide videre for å trekke publikum til bykjernen.

Våger å tenke nytt

Denne uken inviterte de til konferansen P22 der målet var å skape engasjement for videre utvikling av Fredrikstad sentrum. Her deltok næringsforeningen, gårdeiere, kommunen, Kommunal- og moderniseringsdepartementet, Norsk Sentrumsutvikling samt flere. Og dersom noen hadde trodd de kun skulle sitte rundt et bord å diskutere fremtidig byutvikling tok grundig feil.

- Nei, det står verken åtte dieseltaxier eller fire limoer og venter på dere, men det står 25 sparkesykler som vi skal bruke for å komme oss fra sted til sted, var beskjeden fra jentene.

Som en del av bachelorprosjektet har Gangfløt og Teien også vært på studietur til Liverpool og London for å lære om byutvikling. De to er optimistiske på Fredrikstad bys vegne.
- Vi ser av utviklingen som har vært de siste årene at aktørene i Fredrikstad sentrum våger å tenke nytt og annerledes. Nå håper vi at man kan knytte enda sterkere samarbeid for fremtiden, sier Teien.

Målet med denne ukens konferanse var å få frem hvordan deltakerne ønsker at Fredrikstad skal være i 2022. Deltakerne på P22 fikk jobbe både med visjoner for de ulike områdene og konkrete handlingstiltak. Tiltakene ble presentert på byvandringen og handlet om både fasader, byggenes utforming og innhold, kunst og kultur, brukervennlighet, muligheter med tanke på kundesegmenter, opplevelsesbasert handel med mer, forteller studentene.

Urbanista_hoved__Kopi.jpgSAMARBEIDER MED NÆRINGSFORENINGEN: Nora Gangfløt (f.h.) og Marten Teien her sammen med Stine Ferguson(midten) i Fredrikstad Næringsforening på P22.

Jentenes skal igjennom bachelorprosjektet bruke sin kunnskap fra blant annet kvalitative intervjuer, studiereise og feltforskning til å utforme en samarbeidsmodell for Fredrikstad med fundament i BID-metodikk. Målet er at samarbeidsmodellen skal øke innovasjonsgraden og dermed attraktiviteten til Fredrikstad sentrum.

Mer om P22 og prosjektet finner du på Urbanista-bloggen.  

Prosjektet stilles ut på EXPO 2017 som arrangeres den 15. og 16. juni.
Alle årets bachelorprosjekter ved Avdeling for ingeniørfag kan du se her.