Avdeling for ingeniørfag

Høgskolens avdeling for ingeniørfag er lokalisert på Kråkerøy i Fredrikstad, og har ca 650 studenter og 60 ansatte. Avdelingen tilbyr bachelorstudier i ingeniørfag innenfor bygg, elektro, industriell design, kjemi, maskin og bioingeniørfag, og tilbyr samtidig det unike teknologistudiet innovasjon og prosjektledelse. Avdelingen legger til rette for flere innganger til ingeniørstudier; Y-veien og TRES, samt Realfagskurs. Satsningsområder ved avdelingen er energi, miljø, innovasjon og materialteknologi. 
Bli med inn i ingeniørenes verden 15. og 16. juni!

Publisert: 08.06.2017 20:45 av Ann-Kristin Johansen-SSAF

Fà MED DEG! EXPO 2017 den 15. og 16. juni ved Høgskolen i Ãstfold.

15. juni går startskuddet for EXPO 2017. I to dager kan du studere 65 (!) spennende bachelorprosjekter på nært hold.

Er du nysgjerrig på hva en ingeniørstudent egentlig driver med skal du ta turen til Høgskolen i Østfold i midten av juni. Den 15. og 16. juni åpner nemlig den årlige EXPO-utstillingen ved Avdeling for ingeniørfag. Da inntar avgangsstudentene Smia-bygget på Værste-området. I en og en halv dag står de på stands i høgskolens lokaler og viser frem sine bachelorprosjekter for publikum. Utstillingen er åpen og trekker hvert år mange interesserte. 

- Våre studenter presenterer bacheloroppgavene som de har jobbet med i løpet av det siste semesteret. Vi som har vært veiledere vet at det ligger mye arbeid bak hver oppgave. Dette er kronen på verket og er resultatet av et 3-årig ingeniørstudium, sier dekan for ingeniøravdelingen Kamil Dursun.

Klikk på denne lenken for å se årets åpningstider og programmet for EXPO 2017.

Tar oppdrag for næringslivet

I år arrangeres EXPO for 25. gang og i den anledning kan ingeniøravdelingen friste publikum med rekordmange prosjekter. Hele 65 bachelorprosjekter innenfor studieprogrammene kjemi, bygg, maskin, elektro, bioingeniørfag, innovasjon og prosjektledelse og industriell design vises frem. En oversikt over alle prosjektene med lenke til deres hjemmesider finner du ved å trykke her.

De fleste studentprosjektene er bedrifts/næringslivsoppgaver relatert til reelle problemstillinger.
- Denne form for samarbeid med næringslivet har mange positive sider, understreker Dursun og utdyper hvorfor:

- Våre studenter får kontakt med den virkelige verden. Bedriftene får løst et problem med begrenset omfang, noe de kanskje ikke hadde tid til å løse ellers. Sist, men ikke minst er dette samarbeidet en mulighet for våre studenter og næringslivet å knytte bånd som muligens ender opp i en ansettelse.

Blant årets mange spennende bachelorprosjekter med Fredrikstad Næringsforening som oppdragsgiver er Urbanista-prosjektet som handler om en samarbeidsmodell for sentrumsutvikling i Fredrikstad. Prosjektet har vært allerede fått oppmerksomhet i media blant annet i Fredriksstad Blad som skrev at Fredrikstad skulle lære av europeiske storbyer.

- Det overordnede formålet med prosjektet er å ta i bruk metoder for å bedre samarbeidet mellom ulike aktører i Fredrikstad sentrum – det være seg gårdeiere, butikkdrivere og butikkmedarbeidere. Et økt samarbeid vil få synergieffekter for Fredrikstad sentrum og byens omdømme, uttalte studentene Marte Teien og Nora Gangfløt til avisen.

Stolte av studentene

Et annet studentarbeid som nylig ble omtalt i media var prosjektet som dreier seg om ombygging av krysset ved fylkesvei 120/115 i Våler kommune med Statens vegvesen som oppdragsgiver. Byggingeniørstudentene Simon Kveen, Robel Ghetahun og Ehsan Fjellrik har ifølge Moss Avis kommet med forslag til store endringer av det omstridte veikrysset.

- Vi har gjort kapasitetsberegninger som viser at det blir opptil 70 prosent mindre kødannelse med vårt forslag, fortalte Ehsan Fjellrik da avisen omtalte prosjektet.  

EXPO er årets høydepunkt ved Avdeling for ingeniørfag.
- Vi som er ansatt ved ingeniøravdelingen er stolte av dette arrangementet og av våre avgangsstudenter. Det er noe vemodig å se studentene forlate høgskolen, men vi er glade på deres vegne for at de nå er over en fase i livet og går videre. Vi ønsker alle våre studenter lykke til videre i livet, sier dekan Kamil Dursun.

EXPO 2017 på facebook