Avdeling for ingeniørfag

Høgskolens avdeling for ingeniørfag er lokalisert på Kråkerøy i Fredrikstad, og har ca 650 studenter og 60 ansatte. Avdelingen tilbyr bachelorstudier i ingeniørfag innenfor bygg, elektro, industriell design, kjemi, maskin og bioingeniørfag, og tilbyr samtidig det unike teknologistudiet innovasjon og prosjektledelse. Avdelingen legger til rette for flere innganger til ingeniørstudier; Y-veien og TRES, samt Realfagskurs. Satsningsområder ved avdelingen er energi, miljø, innovasjon og materialteknologi. 
Lærelystne brubyggere

Publisert: 10.11.2017 10:55 av Bård Halvorsen

Stor innsats da nye bruer ble bygget ved Børtevannet av nær 60 studenter fra Høgskolen i Østfold.

Bildet viser studenter fra HiÃs Avdeling for ingeniørfag som bygger bru ved Børtevannet i Sarpsborg.

LEARNING BY DOING: Glede og lærelyst blant søkkvåte brubyggere i går. Foto: Bård Halvorsen, HiØ. 

Brubygging krever sine kvinner og menn! Det lærte HiØs ni nye brubyggerteam i går. 

– Aldri før har vi hatt så mange studenter med på dette prosjektet, sier Bjørn Gitle Hauge,  fagansvarlig for denne "bygg bru-uka" 1. året på innovasjon og prosjektledelse.

Bygger bruer, team og selvtillit

Ni team har fra mandag jobbet med planlegging, budsjettering, brodesign, markedsføring, sponsorinnhenting, konstruksjon og testing av hver sin bru.
Torsdag morgen var det bygging før de gikk over bruene sine.

BrubyggingFotomix.jpg– Her er læringskurven bratt, sier Anne–Lena Kjøniksen.

Professoren stråler i sprutregnet like nedenfor Børtevannet. 

Her kan alle se at bachelorstudiet igjen leverer i tråd med dets løfter: "Du lærer å jobbe i team fra første dag, og studiet er særlig rettet mot næringslivet med reelle samarbeidsprosjekter i tilknyttede bedrifter."

– Alle studentene har vært ute og gratis skaffet seg alt utstyr til å bygge bruene selv.

De studentene som kom raskest over elva i går, mislyktes totalt mandag. Tirsdag kveld fant de løsningen, på fylkets bensinstasjoner. Onsdag kveld var alt testet og klart, i flomlys ferdig tilkoblet av utlånsbedriften. Og natt til onsdag overnattet flere av studentene i bobiler pga. varslet uvær og behov for siste finpuss.

BrubyggerGlede.jpg

Glade og trygge i land! Celine Marie Hansen Jøvik fra Larkollen var en av de mange studentene fra innovasjon og prosjektledelse som kom seg tørrskodd over Børtevannets vassdrag. 

– Dette har vært et kjempebra og lærerrikt prosjekt, sier student Erika Lundberg Larsen etter å ha stupt i elva fra brua til hennes team.

– Vår bru veide 300 kg. Med 6 studenter på teamet var vi derfor avhengige av tydelig ledelse, god kommunikasjon og at alle var med på laget hele veien, tilføyer Erika, før hun må hjelpe til med nedrigging og opprydding.

Se +30 bilder fra brubyggingen (høstens vakre og våte studiedag) på HiØs Flickrside:

Studenter bygger bru

”Over 50 studenter fra Høgskolen i Østfold ble denne uka dratt ut av comfortsonen.”

Aktuell lenke:

Bachelorstudiet innovasjon og prosjektledelse