Avdeling for ingeniørfag

Høgskolens avdeling for ingeniørfag er lokalisert på Kråkerøy i Fredrikstad, og har ca 650 studenter og 60 ansatte. Avdelingen tilbyr bachelorstudier i ingeniørfag innenfor bygg, elektro, industriell design, kjemi, maskin og bioingeniørfag, og tilbyr samtidig det unike teknologistudiet innovasjon og prosjektledelse. Avdelingen legger til rette for flere innganger til ingeniørstudier; Y-veien og TRES, samt Realfagskurs. Satsningsområder ved avdelingen er energi, miljø, innovasjon og materialteknologi. 
Til topps i prosjektkonkurranse

Publisert: 07.11.2016 10:05 av Ann-Kristin Johansen-SSAF

VANT BESTE PROSJEKT: Thomas Hansen, Anders Eriksen, Camila Sveen, Trym Leirvåg, Anna Røed Skaar, Lor

Klossen AS ble kåret til vinnere i et samarbeidsprosjekt mellom Avdeling for ingeniørfag og Avdeling for helse- og sosialfag.

BILDETEKST: Thomas Hansen (f.v.), Anders Eriksen, Camila Sveen, Trym Leirvåg, Anna Røed Skaar, Lorenzo Ruscelli (prosjektleder) og Abdulhamin Hassouni (ikke med på bildet) gikk til topps i prosjektkonkurransen "Sosial innovasjon". (FOTO: HiØ)

I to uker har totalt 68 studenter fordelt på ni prosjektgrupper fra studiene innovasjon og prosjektledelse og arbeids- og velferdsfag jobbet iherdig sammen. Det tverrfaglige samarbeidsprosjekt «Sosial innovasjon» skal utvikle bedre forståelse for sosial innovasjon gjennom å ta tak i et problemområde, definere et konkret problem og utarbeide løsningsforslag gjennom en strukturert prosess i tverrfaglige grupper.

Prosjektgruppa som gikk til topp under en kåring på studentkroa i Fredrikstad sist fredag vant  med sin løsning for sosial innovasjon for den eldre generasjonen. De stolte vinnerne var Thomas Hansen, Anders Eriksen, Camila Sveen, Trym Leirvåg, Anna Røed Skaar, Lorenzo Ruscelli (prosjektleder) og Abdulhamin Hassouni.

Lanserte løsning for eldreboliger og sykehjem

Klossen AS skal bidra til å redusere isolasjon og ensomhet, ved å gi brukeren et verktøy som tilrettelegger for Empowerment for den enkelte. Løsningen er i første omgang tenkt inn mot eldreboliger og sykehjem.

Med en enkel og brukervennlig løsning vil de gi eldre bedre og enklere muligheter for kontakt med familie og venner, for deltakelse i aktiviteter og til å påvirke egen hverdag. Løsningen kobler digitale verktøy med organisatorisk tilpasning i virksomheten.

Med en enkel og brukervennlig løsning vil de gi den eldre bedre og enklere muligheter for kontakt med familie og venner, for deltakelse i aktiviteter og til å påvirke egen hverdag. Løsningen kobler digitale verktøy med organisatorisk tilpassing i virksomheten.

Flere bilder om konkurransen finner du her. 

Aktuelle lenker: