Avdeling for ingeniørfag

Høgskolens avdeling for ingeniørfag er lokalisert på Kråkerøy i Fredrikstad, og har ca 650 studenter og 60 ansatte. Avdelingen tilbyr bachelorstudier i ingeniørfag innenfor bygg, elektro, industriell design, kjemi, maskin og bioingeniørfag, og tilbyr samtidig det unike teknologistudiet innovasjon og prosjektledelse. Avdelingen legger til rette for flere innganger til ingeniørstudier; Y-veien og TRES, samt Realfagskurs. Satsningsområder ved avdelingen er energi, miljø, innovasjon og materialteknologi. 
Deltok på karrieredagen og fikk drømmejobben!

Publisert: 25.01.2017 13:05 av Ann-Kristin Johansen-SSAF

Som avgangsstudent ved Avdeling for ingeniørfag valgte Holiya Dadfar (24) å prioritere karrieredagen. Det resulterte i fast jobb.

ANBEFALER KARRIEREDAGEN: Tidligere byggstudent Holiya Dadfar fikk jobb etter karrieredagen. Hun anbe

ANBEFALER KARRIEREDAGEN: Tidligere byggstudent Holiya Dadfar fikk jobb etter karrieredagen. Hun anbefaler andre å prioritere dagen. 

24-åringen fullførte et bachelorstudium i ingeniørfag med spesialisering i byggfag våren 2016.  Som avgangsstudent var hun spent på mulighetene i yrkeslivet. Da fjorårets karrieredag ble arrangert bestemte hun seg for å oppsøke potensielle arbeidsgivere på stand.

- Karrieredagen var en meget nyttig dag for meg som student, men jeg måtte selv ta initiativ og være frempå, understreker Holiya.

Hun valgte også å engasjere seg i jobben som studentvert og fikk ansvar for et knippe utstillere, deriblant Sweco. På deres stand kom hun i kontakt med regionlederen for Sweco Sarpsborg som fortalte at de muligens ønsket å ansatte en person innenfor faget vann- og miljøteknikk. Holiya ble oppfordret til å sende inn CV og søknad. Dette gjorde hun og kort tid senere ble hun innkalt til intervju. Det resulterte i et jobbtilbud og Holiya har nå jobbet hos Sweco i nesten et halvt år og stortrives.

- Møtet med arbeidslivet har vært veldig bra! Det er utrolig gøy å kunne bruke utdannelsen og få satt sammen de mange løse trådene, sier den tidligere byggstudenten.

Ny karrieredag 2.februar

Før karrieredagen var ikke Holiya fast bestemt på hvilket arbeidsfelt hun skulle satse videre på.

- Jeg var veldig bekymret for å ikke få jobb etter endt studie, og karrieredagen var absolutt med på å påvirke mitt valg om å satse på vann- og miljøteknikk, forteller hun.        

 Den 2.februar er det duket for en ny karrieredag ved Avdeling for ingeniørfag og rekordmange utstillere er påmeldt. Denne gangen skal Smia romme totalt 32 stands! I tillegg til å stå på stand vil en rekke bedrifter holde egne presentasjoner på undervisningsrommene S-223 og S-401.

 I forkant av karrieredagen var Holiya usikker på hva dagen handlet om.
- Karrieredagen var noe alle forelesere pratet en del om, men noe som virket litt vagt for meg som student. Var dette en dag jeg skulle gå rundt å markedsføre meg selv eller var det kun en dag hvor de ulike bedriftene skulle presentere seg for studentene? Jeg klarte ikke å se for meg hvordan jeg eventuelt kunne få meg en jobb gjennom en slik dag, forteller hun.

Etter å ha deltatt på karrieredagen anbefaler hun alle studenter, uavhengig av hvor man er i studieløpet, å prioritere dagen.
- Det første året tenkte jeg at det fortsatt var lenge til jeg var ferdigutdannet og at det derfor ikke var aktuelt for meg. Men det som er viktig å nevne er at noen av bedriftene er på utkikk etter sommervikarer som passer ypperlig for første- og andreårsstudenter, understreker Holiya.

Forbered deg til dagen!

Hvordan vil du anbefale andre studenter å forberede seg til karrieredagen?
- Forbered deg ved å lese litt om de ulike bedriftene som skal stille på stand og velg deg ut de som er mest aktuelle for deg og din bransje. Dersom du er på utkikk etter jobb så lønner det seg å ha gjort klar en CV slik at den kan sendes raskt etter karrieredagen dersom noen av bedriftene ønsker å få den tilsendt. Er du ekstra ivrig så print den ut og ha den med deg på selve karrieredagen!

Hvordan prioriterte du besøk ved de ulike standene?
Det er nok av tid til å snakke med alle bedriftene, men jeg valgte kun de jeg anså som potensielle arbeidsgivere. Det blir mange mennesker på et sted og derfor kan det lønne seg å gjøre seg opp noen tanker på forhånd om hvilke selskaper som er spesielt interessante for deg.

Hvordan opplevde du at du ble møtt på stand?
De som sto der var veldig imøtekommende og svarte på alle de rare spørsmålene jeg kunne ha. For meg var det spesielt interessant å få en forståelse av forskjellen på å jobbe for entreprenør, kommunen eller som konsulent. På karrieredagen er alle de ulike bransjene representert og dermed ga det meg en god mulighet til å få et lite innblikk i deres hverdag og arbeidsoppgaver.

Besøk utstillernes presentasjoner i klasserom

Hvorfor bør studenter oppsøke karrieredagen? 
- Det er den eneste dagen i året hvor alle de ulike selskapene samles på din skole. Denne dagen gir deg en gylden mulighet til å utforske de ulike selskapene og ta en prat med de som er ute i arbeidslivet, sier Holiya og legger til:

- Mitt tips er derfor at man ikke skal vær redd for å ta initiativ, prat med de som står der og vær nysgjerrig. Dette er en gylden mulighet til å gjøre et godt førsteinntrykk og er du heldig så ber de om å få tilsendt søknad og CV din.

Holiya beskriver læringskurven i arbeidslivet som ekstremt bratt og har følgende beskjed til de som snart følger etter:
Gled dere til å komme ut i jobb, det er verdt alle de lange dagene på skolen og tunge eksamensperiode!

Her er presentasjonsprogrammet for karrieredagen (mindre endringer kan forekomme!):

Firmapresentasjoner i S-401:

11:10 Cowi
11:40 Sweco Norge
11:55 Multiconsult
12:10 Norconsult
12:25 Pause            
12:40 Nexans
12:55 Focus Software
13:10 AF-Gruppen
13:25 GK Norge
13:40 Pause
13:55 Rambøll
14:10 Pöyry Industri

Firmapresentasjoner i S-223:

11:10 JYB
11:40 Norsk Vann
11:55 ECT AS
12:10 Infratek
12:25 Pause
12:40 NMBU
12:55 NAV EURES
13:10 OBOS Prosjekt AS
13:25 Karrieresenter Østfold

 En foreløpig oversikt over alle utstillerne finner du her.