Avdeling for ingeniørfag

Høgskolens avdeling for ingeniørfag er lokalisert på Kråkerøy i Fredrikstad, og har ca 650 studenter og 60 ansatte. Avdelingen tilbyr bachelorstudier i ingeniørfag innenfor bygg, elektro, industriell design, kjemi, maskin og bioingeniørfag, og tilbyr samtidig det unike teknologistudiet innovasjon og prosjektledelse. Avdelingen legger til rette for flere innganger til ingeniørstudier; Y-veien og TRES, samt Realfagskurs. Satsningsområder ved avdelingen er energi, miljø, innovasjon og materialteknologi. 
Fikk jobb i Nordens største IT infrastruktur firma

Publisert: 02.02.2017 09:10 av Nina Skajaa Fredheim

Ida Lutnæs og Marion Schulze har en bachelor i innovasjon og prosjektledelse fra HiØ. Nå jobber de i Atea, Nordens største selskap innen IT infrastruktur.

Innovasjon-og-prosjektl_studenter.jpg

VÆR STOLT AV UTDANNELSEN DIN. Det mener Ida Lutnæs og Marion Schulze er en av flere viktige elementer når man skal søke jobber. Foto: Privat.

Atea har kontorer på Værstetorvet på Kråkerøy i Fredrikstad, der Ida og Marion er stasjonert.

Ida har fått stillingen Account Manager (AM) og skal jobbe primært mot det private bedriftsmarkedet i Østfold. Marion skal jobbe med produktsalg ut mot kommunene, samt jobbe opp en egen kundeportefølje som AM etter hvert. Som AM er vi kontaktpunktet inn mot Atea og bidrar med rådgivning innenfor IT løsninger samt å finne riktig kompetanse og produkter til kunden.

Firmaet var spesielt på jakt etter folk med bakrunn fra innovasjon og prosjekledelse

– Vi har som de aller fleste vært igjennom en omfattende søknadsprosess. Jobben i Atea ble i likhet med mange andre stillinger på markedet, ikke lyst ut, men vi ble kontaktet igjennom nettverket til rekrutteringsbyrået, Manpower. Atea var spesielt interessert i innovasjon og prosjektledelse og ba spesifikt om å komme i kontakt med noen derfra, og det er jo litt kult! Intervjuprosessen varte i ca. 2 måneder. Vi måtte sende inn et videointervju, holde presentasjon på kontoret, samt gjennomføre en personlighetstest som vi diskuterte i etterkant. Atea var veldig opptatt av å bli kjent med oss og passe på at vi ville passe inn i miljøet her, og det er vi veldig takknemlige for nå.

– Har vært en fantastisk reise

– Kultur er viktig og alle i bedriften gjør mye for å opprettholde et samhold og en kultur som vi kjenner oss igjen i, uansett hvilket kontor vi drar til. En gang i året arrangeres det landstreff, der hele Atea Norge samler seg. Destinasjon og agenda holdes hemmelig frem til avreise. I år tok vi turen til Karlstad i Sverige og fikk delta i et gigantisk arrangement som omtrent tok over hele byen. Nå har vi vært i Atea i en måned og det har vært en fantastisk reise så langt.

Tips til deg som skal søke jobb

– Vi vet veldig godt at det kan være utfordrende å få seg jobb som ung og nyutdannet. Våre tips på veien er å først og fremst være stolt av den utdannelsen du har, tenk igjennom hva du har lært og hvordan du kan benytte det i de jobbene du er på utkikk etter. Vær ydmyk, lærevillig og vis at du er sulten på utfordringer. Ikke bare vær en av de hundre som søker på en stilling på Finn, men finn noen bedrifter du virkelig vil jobbe hos og prøv å komme deg inn der. Husk at du trenger ikke starte på toppen. Det verste som kan skje er at du får et nei, og en ny kontakt i nettverket ditt.

Masse lykke til videre med utdannelsen!  

 Aktuell lenke

Kontorene til Atae, der Lutnæs og Schulze jobber:

Atea-office-by-Monica-Stavem-Design-Fredrikstad-Norway.jpg