Avdeling for ingeniørfag

Høgskolens avdeling for ingeniørfag er lokalisert på Kråkerøy i Fredrikstad, og har ca 650 studenter og 60 ansatte. Avdelingen tilbyr bachelorstudier i ingeniørfag innenfor bygg, elektro, industriell design, kjemi, maskin og bioingeniørfag, og tilbyr samtidig det unike teknologistudiet innovasjon og prosjektledelse. Avdelingen legger til rette for flere innganger til ingeniørstudier; Y-veien og TRES, samt Realfagskurs. Satsningsområder ved avdelingen er energi, miljø, innovasjon og materialteknologi. 
Designer produkter for verdens største selskaper

Publisert: 22.02.2017 14:35 av Anniken Marie Hanssen

Andreas fullførte et Bachelorstudium i industriell design ved Høgskolen i Østfold våren 2012. I dag jobber han som Lead Designer hos Bartec Pixavi og får være med å utvikle og designe produkter for noen av verdens største selskaper.

Her ser du bilde av studenten Andreas som studerte ved industriell design

– Jeg var tidlig klar over at jeg hadde lyst til å studere ingeniørfag. Har alltid synes det var gøy å lage, forme og utvikle produkter og ideer. Studiet industriell design falt i smak med en gang, det vare en god blanding av teori og praksis.

Hva går jobben din ut på?

Jeg har ansvar for å utvikle og designe produkter og tjenester for Bartec Pixavi samt koordinere produksjonen av disse. Dette har for eksempel vært en egenutviklet Smart Phone og et streaming kamera for bruk i eksplosjonsfarlige områder, Android applikasjoner for live streaming, emballasje, design av ekstrautstyr og nye utviklingsprosjekter. Det som er så engasjerende med denne jobben er at man får være med på hele utviklingen av et produkt eller tjeneste. Fra konsepttegninger til prototyper til å sette opp produksjon, og til slutt å se produktet bli brukt av noen av verdens største selskaper. 

Hvilke egenskaper er viktige å ha i din jobb?

Man må være villig til å lære, selvstendig, nyskjerrig, øye for detaljer og tålmodighet vil jeg si er noen av de viktigste egenskapene. Siden vi er et lite selskap med få ansatte å støtte seg på er det veldig viktig at man er selvstyrt og hele tiden ønsker å forbedre seg gjennom å prøve og feile.

Er det noe du synes var spesielt bra med studiet ved Høgskolen i Østfold i forhold til jobben din?

Det beste var at vi hadde muligheten til å utfordre oss selv helt fra starten og selv fokusere på hva man synes er mest spennende samtidig som man fikk den generelle kunnskapen. Bachelorprosjektet jeg hadde på HiØ hvor vi laget en formula student bil, er en av de beste opplevelsene jeg har.

Har du et tips du vil dele med dem som ønsker seg en jobb som du har?

Lær deg 3D-modellering samt teori om hvordan delene du designer kan produseres. Man kommer langt med et bra konsept og kule renders, men man blir tatt mye mer seriøst om man også har tenkt gjennom hvordan hver del skal lages, produseres og sammenstilles. Det er her man virkelig kan skille seg ut.

Aktuell lenke: