Avdeling for økonomi, språk og samfunnsfag

Avdeling for økonomi, språk og samfunnsfag er lokalisert på Remmen i Halden, og har ca. 1350 studenter og over 70 ansatte.  Avdelingen tilbyr bachelor, master, årsstudier og påbyggingsstudier innen fagområdene språk, statsvitenskap, organisasjon og ledelse, kommunikasjon, revisjon samt økonomi og administrasjon. Avdelingen har et av landets største tilbud av fremmedspråkstudier, og er eneste høgskole i Norge som i tillegg til engelsk også tilbyr tysk, fransk og spansk – både som årsstudium, påbygging og som del av en lærerutdanning. 
Ny dekan på plass

Publisert: 06.11.2017 08:00 av Bård Halvorsen

Trond Hammervoll har nå sin første arbeidsuke som dekan for Avdeling for økonomi, språk og samfunnsfag ved Høgskolen i Østfold. På studiested Halden skal han lede en avdeling med over 70 ansatte og 1.350 studenter.

TrondHammervollVelkommen.jpg

TROND HAMMERVOLL (53) er professor med 20 års fartstid i Harstad og solid ledererfaring fra Troms. 

Det siste året har han vært viserektor for Universitetet i Tromsø, med ansvar for regional utvikling innen offentlig sektor og velferd.

«Flytter hjem»

– Jeg gleder meg veldig til å bidra til HiØs utvikling framover, sier Trond Hammervoll på sitt nye kontor.

Her har ØSS-avdelingen tatt han varmt imot med en fin orkidé på pulten og «Velkommen» på tavla i grønt, noe den «grønne» lederen setter pris på. 

– Jeg flytter hjem til min oppvekstby og er nå på jakt etter en liten gård - jeg liker nemlig å se at det gror rundt meg.

Trond Hammervolls dialekt røper dog at haldenseren har vært lenge i Harstad.

– Æ e født på Nesna, men flytta til Halden som 6-åring, og har blant annet gått på Christian August videregående skole her på Remmen.

Trond vokste opp med far som lærer, mor som sykepleier/leder, og selv ble han professor med sikkerhet, beredskap og miljø som spesialfelt.

«Spennende med noe nytt»
TrondHammervoll.jpg

I forrige uke kom Trond Hammervoll til Halden før flyttelasset, og vil ennå bruke noe tid på å logge seg ut fra sine plikter nordpå. Foto: Bård Halvorsen, HiØ

– Jeg underviser ved Høgskolen i Molde og er blant annet ansvarlig for kurs i beredskapslogistikk, så jeg er faglig engasjert fortsatt, sier Trond Hammervoll.

– Jeg trives veldig godt i Nord-Norge, har lært mye og har begge mine voksne barn der. Samtidig er det spennende å prøve noe nytt…

Vårt intervju blir avbrutt med at en ny medarbeider raskt hilser på ham for 1. gang, med ønske om snarlig møte og godkjenning…. 

– Her blir opplagt mye nytt å forholde seg til i tiden framover.

– Noe spesielt du ser fram til?

– Som dekan blir én av mine oppgaver å bidra til styrking av FoU-aktivitetene ved Avdeling for økonomi, språk og samfunnsfag, sier Trond Hammervoll og betrakter panoramautsikten fra sitt nye kontorvindu. Rett utenfor står en gruppe med utemøbler, som nordpå i november hadde «blåst på havet» forlengst.

– Her blir det fint å spise matpakka til våren, men jeg kommer nok til å savne de nordnorske vintrene og alle folkene jeg har lært å kjenne nordpå, sier Trond før neste ledermøte kaller.

På hans nye kontor henger en kalender for 2018.

– Det passer fint. Jeg liker å være ute i god tid.

Kort om Avdeling for økonomi, språk og samfunnsfag

• Avdelingen tilbyr bachelor, master, årsstudier og påbyggingsstudier innen fagområdene språk, statsvitenskap, organisasjon og ledelse, kommunikasjon, revisjon samt økonomi og administrasjon. 

• Avdelingen har et av landets største tilbud av fremmedspråkstudier, og er eneste høgskole i Norge som i tillegg til engelsk også tilbyr tysk, fransk og spansk – både som årsstudium, påbygging og som del av lærerutdanning.

Aktuell lenke

Avdeling for økonomi, språk og samfunnsfag