Avdeling for økonomi, språk og samfunnsfag

Avdeling for økonomi, språk og samfunnsfag er lokalisert på Remmen i Halden, og har ca. 1350 studenter og over 70 ansatte.  Avdelingen tilbyr bachelor, master, årsstudier og påbyggingsstudier innen fagområdene språk, statsvitenskap, organisasjon og ledelse, kommunikasjon, revisjon samt økonomi og administrasjon. Avdelingen har et av landets største tilbud av fremmedspråkstudier, og er eneste høgskole i Norge som i tillegg til engelsk også tilbyr tysk, fransk og spansk – både som årsstudium, påbygging og som del av en lærerutdanning. 
Hva fikk to søstre fra Bærum til å reise til Syria?

Publisert: 13.02.2017 09:30 av Nina Skajaa Fredheim

Bokpresentasjon ved HiØ: I boka "To søstre" forteller Åsne Seierstad om hvordan to søstre fra Bærum blir radikalisert og reiser til Syria for å slutte seg til terrororganisasjonen IS. Dette vil Seierstad fortelle om på HiØ i dialog med førsteamanuensis Franck Orban.

Aasne-Seierstad.jpg

Åsne Seierstad er journalist og forfatter med internasjonal suksess. Hun er særlig kjent for dokumentariske bøker med skildringer i hverdagsliv i krigs- og konfliktområder. ‘To Søstre’ handler om hvordan to søstre fra Bærum blir radikalisert og reiser til Syria for å slutte seg til terrororganisasjonen IS.

Faren reiser etter i et desperat håp om å redde sine døtre ut av krigshelvete. I boka forteller Åsne Seierstad familiens historie og prøver å forstå. Hvorfor radikaliseres muslimsk ungdom som vokser opp i Vesten? Hva førte de to søstrene fra Kolsås til Kalifatet? Hvem er Ayan og Leila? Boka ble belønnet med Brageprisen i klassen for beste sakprosa i 2016.

Presentasjonen av ‘To Søstre’ legges opp som en samtale mellom Åsne Seierstad og førsteamanuensis Franck Orban. Det vil også være mulig med spørsmål fra publikum.

Boklanseringen er et arrangement i regi av forskergruppen AreaS.

Bloggen til Areas finner du her.