Videreutdanninger og deltidsstudier
- studieåret 2018/2019

Fra høsten tilbys en rekke videreutdanninger og deltidsstudier tilpasset dagens arbeidsmarked. Studiene er utviklet med fokus på kvalitet, tverrfaglighet og fleksibilitet. Studiene gjennomføres på deltid, som betyr at du kan kombinere jobb og studier.

Søknadsfrist: 15. mai

.

Forsker på reiselitteratur

Publisert: 09.02.2016 11:20 av Bård Halvorsen

Høgskolen i Østfold samlet 30 språkforskere fra hele Europa i Halden 4. og 5. februar 2016.

Dette var den andre ENTICE-konferansen, «Going North: An Interdisciplinary Conference on Travel Literature and Intercultural Communication».

ENTICE står for «East-North Travel and Intercultural Communication in Europe», og er et samarbeidsprosjekt mellom Alexandru Iasu Cuza University i Iasi, Romania og Høgskolen i Østfold, Avdeling for økonomi, språk og samfunnsfag. 

Prosjektet støttes av EEA-grants (EØS-midler) og Høgskolen i Østfold.

Flere språkkonferanser

• Den første konferansen, «Going East», ble gjennomført i Iasi i juni 2015.
• Den andre konferansen, «Going North», ble arrangert i Halden i forrige uke.

Fra Høgskolen i Østfold var det Jutta Eschenbach og Eva Lambertsson Björk som tok imot de godt og vel 30 forskerne fra forskjellige land i Europa.

Tre key-note speakers var invitert, Kathryn Walchester (John Moores University, Storbritannia), Ulrikke Spring (Høgskulen i Sogn og Fjordane) og Heidi Hansson (Umeå universitet, Sverige). 

GoingNorthHeidiHanssonEvaLBjork.jpg

Samlet i Halden: Her ser vi Heidi Hansson og Eva Lambertsson Björk, som begge har doktorgrad fra Umeå universitet. 

Foredragene i Halden ga mange ulike perspektiver på reiselitteratur og interkulturell kommunikasjon, alt fra «Scandinavian cityscapes», «The Arctic on the move» og «Employment, mobility and intercultural communication in British travelogues» til «An East-German view of Lapland» og «The memoirs of German soldiers of the 1812 Russian Campaign», bare for å nevne noen eksempler.

Reiselitteratur blir språkforskning

Det hele begynte med et ønske fra Jutta Eschenbach og Eva Lambertsson Björk om å gjøre noe med den samlingen med reiselitteratur som de fikk av tidligere kollega Ingrid Neumann kort tid før hun gikk bort i 2011.

Da de fikk muligheten til å samarbeide med Romania om et reiselitteraturprosjekt gjennom EEA-grants, tok de sjansen.

Konferansen i Halden er et konkret resultat av denne satsingen. Så langt har de tatt for seg én bok, men det er mange igjen – og hvem vet, kanskje blir det flere reisekonferanser ut av materialet?

JuttaogEva.jpg

Her har Jutta Eschenbach og Eva Lambertsson Björk samlet noen av de 78 reisebøkene som tidligere HiØ-kollega Ingrid Neumann gav til dem før hun døde. 

Konferanseforedragene fra juni 2015 vil bli publisert i Romania i løpet av våren 2016.
Jutta og Eva satser videre på et britisk forlag for foredragene fra «Going North».

Endelig kan det tilføyes at konferansedeltakerne var begeistret over Halden, festningen og den gjestfriheten de møtte.

– Da de dro fra Remmen på fredag ettermiddag hadde det begynt å snø. Det var en perfekt avslutning på konferansen «Going North», sier Jutta og Eva. 

Aktuell lenke:

EØS-midler til kulturforskning – om bakgrunnen for prosjektet