Årets smartinger på besøk

I dag fikk over 250 elever fra Østfold vise fram smarte løsninger på framtidas utfordringer. Ved Høgskolen i Østfold fikk de også møte stortingspresident Tone Wilhelmsen Trøen. –Jeg håper dere fortsetter med å finne opp nye smarte løsninger, sa hun før premieutdelingen.

Her ser vi stortingspresidenten sammen med elever fra Gimle skole i Halden, som vant 3. prisen i kåringen av Årets SMARTing. På bildet, fra venstre: Ada, Hanna, Isabell, Tone, Anna og Hedda. Foto: Bård Halvorsen, HiØ

Til sammen 2.500 elever fra 45 skoler i hele Østfold har denne vinteren og våren lett etter store og små problemer lokalt og globalt, for deretter å prøve å få laget kreative oppfinnelser som løsning på problemene. 

Vinnergruppene fra hver enkelt skole møttes på Høgskolen i Østfold for å presentere sine kreative oppfinnelser og konkurrere om å bli Årets SMARTing. 

Årets smartinger i Østfold

Prosjekt «Sea Saver» fra Bergenhus skole ble kåret til Årets SMARTing 2019.

– Vi har lært at vi ikke bare skal gjøre som læreren sier, men tenke selv, sa elevene som vant med oppfinnelsen Sea Saver. Dette er «verdens mest synlige redningsvest», som er utstyrt med et nødbluss, i tillegg en ballong som blåses opp automatisk når vesten kommer i kontakt med vann.

 
Julie, Astrid, Karen, Mathias, Anette og Jens Philip tok i dag med pokalen fra Ungt Entreprenørskap til Bergenhus skole.

Samarbeid mellom høgskolen og flere

Arrangementet SMARTingen er et samarbeid mellom grunnskolelærerutdanningen ved Høgskolen i Østfold, Ungt Entreprenørskap, samt fylkets grunnskoler, lokale og regionale samfunnsliv.

På bildet fra venstre: Irene Bergsland og Grete Ingeborg Nykkelmo fra Ungt Entreprenørskap, Magne Jensen fra Avdeling for lærerutdanning, stortingspresident Tone Wilhelmsen Trøen, og Lars-Petter Jelsness Jørgensen, rektor ved Høgskolen i Østfold. 

Mange lærerstudenter med

Ungt Entreprenørskap er en brobygger mellom skole og næringsliv. Gjennom mange år har Ungt Entreprenørskap samarbeidet med Høgskolen i Østfold, blant annet om et undervisningsopplegg hvor lærerstudentene har entreprenørskap som en del av sin praksis. 

– Nærmere 100 lærerstudenter deltok under SMARTingen. Studentene lot seg imponere av elevenes kreative ideer og engasjerte presentasjoner, sier Magne Skibsted Jensen, entreprenørskapsansvarlig ved Høgskolen i Østfold.

– Fagfornyelsen bærer bud om tverrfaglig arbeid og dybdelæring. Elevene vi møter her i dag er levende eksempler på at dette har noe for seg, tilføyer Magne Skibsted Jensen i dagens nettsak fra Ungt Entreprenørskap i Østfold.

Årets SMARTing

1. plass: Sea Saver, Bergenhus skole, Rakkestad

2. plass: ISO-fix barnesikring i ambulanse, Os skole, Rakkestad

3. plass: Bakkmål, Gimle skole, Halden

Beste presentasjon

1. plass: Bonusbøtta, Lande skole, Sarpsborg

2. plass: Klimahjelper'n, Skjønhaug skole, Trøgstad

3. plass: Smart Trash Clock, Hurrød skole, Fredrikstad

Beste utstilling

1. plass: Klimahjelper'n, Skjønhaug skole, Trøgstad

2. plass: Blind Vision, Mysen skole, Eidsberg

3. plass: ATB, Kurland skole, Sarpsborg

Lærerstudentenes pris

1. plass: CO2-merking i matvarer, Kirkeng skole, Rakkestad


Her er det Anna fra prosjekt Bakkmål ved Gimle skole som tar bilde av medelev Isabell sammen med stortingspresidenten da hun besøkte deres stand.

Det ble 3. plass til Aina og hennes medelever fra Hurrød skole i Fredrikstad for prosjekt "Smart Trash Clock".


2. plass for beste utstilling: Blind Vision, Mysen skole i Eidsberg

Publisert 24. apr. 2019 15:45 - Sist endret 19. aug. 2019 13:24