Koronastudenter avsluttet hjemmeskolen med hjemmeseremoni

Koronaviruset knuste drømmen om en tradisjonell avgangsseremoni. Men det stanset ikke vennegjengen på sosialt arbeid fra å samle seg foran tv-skjermen for en fellesvisning av den digitale seremonien. 

Bilde av studentgruppa på avslutningsdagen.

SAMMENSVEISET GJENG: Disse studentene på sosialt arbeid benyttet anledningen til å samles den 17. juni for å se den digitale avslutningsseremonien sammen. F.v. Catharina Sandnes, Siv Famen, Anne-Grethe Tveter, Rebecca Fagerhøi, Ann-Christin Brunzell Rud og Natalie Fosse.  

Tre studieår har gått siden jentegjengen på studieprogrammet sosialt arbeid møtte hverandre for første gang på studiestedet i Fredrikstad. De kom da fra ulike byer og deler av Viken og kjente hverandre ikke fra før. Tre år senere er de i mål med en bachelor i sosialt arbeid og de er blitt en sammensveiset venninnegjeng. 

Siv Farmen husker fortsatt følelsen av å komme inn i undervisningsrommet med bare ukjente på første studiedag, og at hun vurderte hvor hun skulle sette seg. 
- Jeg så henne (Anne-Grethe red.anm.) og synes hun så grei ut så jeg satte meg ved siden av henne. Og det viste seg å stemme det, ler Siv.  

De er to av flere jenter som raskt fant tonen på bachelorstudiet og som nå har blitt godt kjent. Koronautbruddet satte imidlertid en brå stopper for det sosiale samværet. Det er lenge siden jentene møtte hele klassen. Innad i gruppa har de kommunisert på digitale plattformer, men de medgir at de har følt på savnet etter å kunne møtes fysisk. 

- Det har vært utfordrende, men på en måte blir jeg også litt ekstra stolt over å ha klart det, sier Natalie Fosse.

Snytt for den tradisjonelle avslutningen

Bachelorstudentene hadde gledet seg til den store avslutningsseremonien og til å feire punktum for studietiden sammen med familie, lærere og medstudenter. Skuffelsen var derfor stor da koronautbruddet satte en stopper for alle, større fysiske arrangementer.
Med koronakrisen fulgte hjemmeskole, hjemmeeksamen og nå til slutt hjemmeseremoni. 

 

FULGTE LIVE-SENDINGEN: Studiegruppa så den digitale sendingen sammen på tv-skjerm hjemme hos en av dem. 

Men jentegjengen nektet å la seg spille helt utover sidelinjen og trommet derfor sammen til en liten markering hjemme hos en av dem. På felles adresse i Fredrikstad troppet vennegjengen opp, pyntet til fest og i godt humør. Her ble det fellesvisning av den digitale avslutningsseremonien, god mat og masse prat.    

- Vi følte oss jo litt snytt over at det ikke ble noen vanlig avslutning. Jeg vet nesten ikke helt ha jeg forventer meg av den digitale markeringen, innrømmet Siv før den digitale live-sendingen. 

Selv om de gjerne skulle hatt en mindre og mer personlig feiring med medstudenter og faglærere synes de den digitale varianten ble en fin markering.


Ble sett av mange

Det var mange som fulgte den digitale seremonien som ble send live på Facebook og Youtube klokken 18.00 onsdag kveld.

Fikk du ikke med deg direktesendingen? Da kan du se den nå i vinduet under.

Og lykkeønskningene lot heller ikke vente på seg.

Her er er bare noen av hilsenene som dukket opp på høgskolens Facebook-side:

  • Gratulerer til hver enkelt av dere og lykke til på veien videre!
  • Det har vært morsomt å kunne følge mange av dere et stykke på veien - Samfunnet trenger dere alle, takk for nå! 
  • Tusen takk til samtlige avgangsstudenter for å ha satt deres preg på og for deres bidrag til HiØ, ansatte og medstudenter!  
  • Lykke til på reisen videre!

Også fra det offisielle Norge kom det inn en gratulasjoner til årets avgangsstudenter. Statsråd Henrik Asheim sendte HiØ-studentene følgende hilsen på twitter:


Ordførerne i høgskolens campusbyer Fredrikstad og Halden sendte også sine gratulasjoner til  studentene. 
 

Bilde av ordføreren i Fredrikstad

 

 

- Vær nysgjerrige, følg med i tiden og gjør deres beste, så vil det gå dere godt i arbeidslivet, lød den klare oppfordringen fra Fredrikstads ordfører Jon-Ivar Nygård. 
Hele hans hilsen finner du her. 

 

 

Bilde av ordføreren i Halden

 

- Jeg ønsker å takke dere for at dere valgte Halden som deres studiested. Dere vil alltid være velkomne tilbake, skrev ordfører i Halden, Anne-Kari Holm i sin hilsen.
Hele hennes hilsen finner du her. 

 

Emneord: Avslutningsseremoni, koronastudent, avgangsseremoni, høgskolestudent, studentliv Av Ann-Kristin Johansen, Nina Skajaa Fredheim
Publisert 18. juni 2020 13:40 - Sist endret 18. juni 2020 13:40