Barbeint og klar for hjemmesommer

Høgskolens biblioteksjef Torunn Skofsrud Boger må kunne sies å ha bestått «korona-testen». Etter ukesvis på hjemmekontor er det fortsatt familien hun aller helst ville tatt med seg på en øde sydhavsøy. 

Bilde viser Biblioteksjef ved HiØ, Torunn Skofsrud Boger

Biblioteksjef ved HiØ, Torunn Skofsrud Boger jobber med bøker hele året. Når hun tar sommerferie skal hun, ja nettopp – lese! (Foto: Privat)

Foto: Privat

Hva gir deg skikkelig «sommerfølelse», Torunn? 
- Jeg får sommerfølelse av varme, salt sjø, åpen himmel og sene kvelder med familie og gode venner. Og så går jeg helst barbeint så mye som mulig mellom april og oktober!

Hvilke ferieplaner har du i sommer? 
- Vi er veldig glade i å feriere i Danmark og Frankrike, men vi holder oss til Norge i år. Vi har planlagt en liten rundreise, men skal også være mye hjemme. Vi har ofte tenkt at det er egentlig er unødvendig å reise bort i juli hvert eneste år når vi bor på vakre Kråkerøy, så i år skal vi få med oss mer av hva nærmiljøet vårt har å by på om sommeren. 

 

«Det mest magiske ved å være ansatt ved HiØ er stemningen rundt studiestart, når vi gjør oss klare til å ta imot nye studenter; samholdet og stoltheten vi kjenner på før det braker løs, og den spente og positive energien som oppstår når de nye studentene forventningsfulle kommer inn dørene hos oss før første gang.»
Biblioteksjef Torunn Skofsrud Borger
 

 

Hva har du savnet mest med å sitte på hjemmekontor under koronakrisen? 
- Småpraten i gangen, i kantina og "på vei forbi". Man ringer liksom ikke alle kollegaer for å bare slå av en kort prat. Som seksjonssjef er jeg veldig opptatt av at alle skal føle seg som endel av et fellesskap, så allerede 13. mars innførte jeg daglige, uformelle lunsjmøter på Teams for seksjonen min. Dette fortsatte vi med helt til vi fikk komme tilbake på campus og gradvis åpne det fysiske biblioteket igjen, og jeg har fått tilbakemeldinger om at det ble satt stor pris på. Lunsjrommet var åpent en time hver dag, og i løpet av den tiden stakk mange innom for å spise lunsj sammen med kollegaene eller bare slå av en kort prat eller i det minste se et par vennlige fjes den dagen.

Som ansatt, hva setter du mest pris på ved Høgskolen i Østfold? 
- Det mest magiske ved å være ansatt ved HiØ er stemningen rundt studiestart, når vi gjør oss klare til å ta imot nye studenter; samholdet og stoltheten vi kjenner på før det braker løs, og den spente og positive energien som oppstår når de nye studentene forventningsfulle kommer inn dørene hos oss før første gang. Vi skal bidra alt vi kan for å kunne framkalle disse følelsene også i år, selv om det blir en annerledes studiestart. 

Hvis du kunne ta med deg tre personer på en øde sydhavsøy i sommer – hvem ville de være? 
- Det er nødt til å bli fire, og det er ingen tvil om at det måtte bli mannen min og de tre barna våre. 

Hvordan synes du selv at du har taklet koronasituasjonen? 
- Til tross for omstendighetene taklet de nærmeste kollegaene og jeg koronasituasjonen fint. Dagen etter nedstengningen var tjenestene oppe og gikk 100 prosent digitalt. Alle utførte oppgavene hjemmefra, og vi bemannet "skranken" via telefon og Teams slik at alle som trengte hjelp kunne spørre om veiledning som vanlig. All studentveiledning, forskerstøtte og undervisning biblioteket bidrar ble og blir løst via skjerm, og når nasjonalbiblioteket i tillegg åpnet for elektronisk tilgang til det meste av pensumlitteraturen som ikke finnes som e-bøker til vanlig, så viste det seg at vi fikk gjort jobben vår nesten like effektivt hjemmefra. Disse erfaringene tar vi med oss når vi hele tiden jobber med å forbedre tjenestene våre. 

Hva er ditt favoritt-sommersted? 
- Jeg er veldig glade i Sør-Frankrike, og spesielt den lille byen Sanary-sur-Mer. Her er vi vært flere ganger og feiret Bastilledagen, og vi gleder oss til å kunne reise tilbake. 

Hvilken bok har du på nattbordet eller i tursekken i sommer? 
- Så mange som mulig! I år blir det bøkene til Simon Sinek, en diger haug om andre verdenskrig, noen biografier og så har jeg forhåndsbestilt en ny bok fra yndlingskrimforfatteren Louise Penny i august: "All the devils are here"!

I en kronafri jobbtilværelse – hva har du i matpakka? 
- Jeg er veldig flink til å glemme matpakka mi, og ender veldig ofte opp med salat fra kantina. 

Hva er den ultimate sommerlåten for deg? 
- Det er nok noe så klisjeaktig som Gyllene Tiders Sommartider.

Hva ser du mest frem til i undervisningsåret 2020/2021? 
- Jeg har alltid vært ekstra inspirert av å jobbe med akademisk skriving for og med studentene. Til høsten kjører biblioteket et pilotprosjekt på oppdrag fra Studielederforum, der målet er at ved studiestart 2021 skal alle førsteårsstudenter ved HiØ få tilbud om akademisk skrivekurs. Vi mener at dette både vil bedre studiekvaliteten, sette studentene bedre i stand til å studere effektivt og bedre studentgjennomstrømmingen. 

 

Av Ann-Kristin Johansen
Publisert 30. juni 2020 09:00