Klar for sommerferie med 3(!) vekkerklokker

Fasilitator Marian Bringa Arntsen ved Senter for simulering og innovasjon har savnet å løpe i trapper (!) under kronakrisen. Men det hun ikke klarer å løpe fra i ferien er vekkerklokka – den har hun nemlig hele tre stykker av på hjemmebane. 

FERIEKLAR: Sommer for Marian Bringa Arntsen er varme, båtturer og bading i skjærgården, reker, jordbær, is og krabbefiske. (Foto:privat)

Hva gir deg skikkelig «sommerfølelse», Marian?
- Først og fremst sol og varme, deretter kommer båtturer og bading i skjærgården, reker, jordbær og is, fiske etter krabber med barna og lange varme kvelder med gode venner. 

Hva har du savnet mest med å sitte på hjemmekontor under koronakrisen?
- Jeg har savnet å bevege meg litt mer. På Høgskolen springer jeg opp og ned i trappene fra kontoret i A2 til Senter for Simulering og Innovasjon (SSI) i H2, nå blir det mer stillesittende. Jeg er dårlig til å ta meg pauser når jeg sitter alene, jeg deler vanligvis kontor med min gode kollega Inger Hjelmeland og hun passer litt på meg, he-he. Ellers savner jeg de uformelle møtene med kolleger i gangene og at man bare kan gå bort, opp eller ned for å ta en prat face-to-face.

"I min stilling har jeg et bein i administrativ enhet og et bein i faglig enhet. Det er så mange flinke folk på Høgskolen, som er gode på det de driver med, og jeg synes det er gøy å lære nye ting."
Fasilitator ved Senter for simulering og innovasjon, Marian Bringa Arntsen

 

Hvilke ferieplaner har du i sommer?
- Det blir båtturer i skjærgården, så skal vi en tur på hytta til svigerforeldrene mine i Vrådal med et vennepar. Da tar vi kanskje en dag eller to på Bø sommerland også. Så blir det en tur til Sørlandet, til Kristiansand, dyreparken og Kaptein sabeltann.

Som ansatt, hva setter du mest pris på ved Høgskolen i Østfold?
- Det er gøy å samarbeide med flere ulike faggrupper. I min stilling har jeg et bein i administrativ enhet og et bein i faglig enhet. Det er så mange flinke folk på Høgskolen, som er gode på det de driver med, og jeg synes det er gøy å lære nye ting. Selv er jeg sykepleier med mastergrad i tverrfaglig samarbeid fra Høgskolen. Og jeg er veldig opptatt av akkurat dette med tverrfaglig samarbeid, det er så mye potensiale her. Det å lære av hverandre, utfylle hverandre og hele tiden se muligheter til å forbedre og effektivisere. Jeg opplever at det er vilje og engasjement blant de ansatte og det er noe som er viktig for at jeg skal trives. 

Hvis du kunne ta med deg tre personer på en øde sydhavsøy i sommer – hvem ville de være?
- Det måtte jo vært mine tre barn, men det hadde vært kjekt om mannen kunne vært med også da he-he.

Hvilken bok har du på nattbordet eller i tursekken i sommer?
- Det har vært lite tid til å lese bøker de siste årene, men nå har jeg oppdaget en ny verden med lydbøker. Det er helt fantastisk, det går nemlig ikke an å sette seg ned hjemme med en bok, da kommer ungene med en gang, men om jeg holder på rundt i huset, vasker, rydder og ordner så får jeg være i fred. Så nå hører jeg på flere bøker samtidig, alt etter hvilket humør jeg er i. Jeg har lenge villet lese Jan Erik Fjell sine bøker, jeg kjenner han litt fra videregående, så det er jo et must tenker jeg. Er i gang med bok nummer to «skyggerom». Føler jeg for noe annet så hører jeg på «min historie» av Michelle Obama, «Den unge Stalin» av Simon Sebag Montefiore, «Hillbillyenes klagesang» av J.D Vance (anbefales) og «sjarmen med tarmen» av Giulia Enders. 

I en kronafri jobbtilværelse – hva har du i matpakka?
- Jeg er ganske kjedelig, det går i brødmat med diverse pålegg og en frukt. Tenker alltid at jeg skal lage litt mer spennende mat, men det er jo så lettvint med det man er vant til.

Hva ser du mest frem til i undervisningsåret 2020/2021?
- Oi, masse! Det blir jo en litt annerledes undervisningssituasjon i SSI i tiden som kommer også, og det blir spennende å se hvordan vi kan få løst utfordringene som følger av smittevernstiltakene. Jeg har forsøkt å få gehør for å implementere et spillprogram som heter «Body Interact». Dette er et program jeg ble introdusert for på SESAM, en simuleringskonferanse i Glasgow i fjor, og som jeg har veldig troa på. Studentene kan spille ulike pasientcase, hvor de må gjøre observasjoner, vurderinger og tiltak ovenfor virtuelle pasienter. Så får de en objektiv og strukturert tilbakemelding på hvordan de gjorde det. Jeg har demonstrert programmet for flere av lærerne på HV og reklamert ovenfor ledelsen. Når korona slo til så ble dette programmet enda mer aktuelt. Man kan «ta med pasienten hjem i stua» og trene på ulike pasientcase. Det er nå bestemt at vi skal forsøke med en prøveperiode til høsten. Det blir veldig gøy. 

Prosjektet «nytt simulerings- og ferdighetssenter» på Dreieværste skal jeg også jobbe videre med sammen med gode kolleger i prosjektgruppa. Senteret skal stå ferdig i Februar og jeg gleder meg veldig til å sette beina innenfor dørene i nytt senter. Spent på det endelige resultatet som vi har jobbet lenge med.

Hva er den ultimate sommerlåten for deg?
- Jeg er litt med musikk som med bøker, hører på utrolig mye forskjellig. Alt fra country, pop, rock til klassisk. Jeg blir ikke lei «Are you with me» av Lost frequencies. Ellers er det er kanskje de norske og svenske låtene som gir mest sommerfølelse slik som postgirobygget med Idyll, en solskinnsdag og tidløs. Thomas Ledin med sommaren ar kort og Gylne tider med sommartidar. Kunne nok nevnt mange fler, men det er ikke bare en låt som er den ultimate. 

Hva er du mest fornøyd med å ha bidratt til/med i undervisningsåret som nå er over?
- Jeg opplever å ha bistått på flere ulike områder, siden jeg begynte i 2018 har jeg gjort mye nye ting, og det trives jeg også med. Jeg liker å ha en finger med i litt forskjellig. Litt mer konkret så er jeg fornøyd med å ha laget egen nettside for SSI, målet med dette var å gjøre informasjon om SSI og undervisningen som foregår der, mer tilgjengelig. Denne siden vil jeg fortsette å jobbe med og kommer nok aldri til å føle jeg er helt i mål, men sånn skal det være... alltid rom for forbedringer. Til de som måtte lese dette: kom gjerne med tilbakemeldinger på siden om man ikke finner det man leter etter. Dette kan man gjøre direkte fra Websiden som ligger under «tjenester og verktøy». Jeg har også mange ideer for senteret og vil jobbe med å få på plass. Tror ikke jeg blir arbeidsledig med det første.

Når står du opp i sommerferien/bruker du vekkerklokke i ferien?
- Har tre vekkerklokker hjemme så det trenger jeg ikke.

 

Av Ann-Kristin Johansen
Publisert 17. juli 2020 07:00