Sommer på sparket

Dea Sadiku er leder av Fadderstyret, og veldig spent på hvordan årets fadderuke vil bli. Sommeren tar hun litt på sparket med Norgesferie etter at korona satte en stopper for den årlige Albania-turen.

Bilde av Dea Sadiku

Dea Sadiku er leder av fadderstyret og spent på hvordan årets fadderuke vil bli. Årets sommer tas litt på sparket. Foto: Privat

Dea, hva gir deg skikkelig «sommerfølelse»?
Det som gir meg skikkelig sommerfølelse er sol og varme. Og sommeren tilbringes omringet av familie og venner, med god sommermusikk mens man spiser friske jordbær og drikker vann med isbiter enten i hagen eller på stranda. 

Hvilken bok har du på nattbordet eller i tursekken i sommer?
Jeg har i utgangspunktet ikke lest mye bøker etter at skolen ble ferdig. Har hatt mye å gjøre med fadderukene og all lesingen har gått til mailer, avtaler og møter. Til sommeren håper jeg på å lese noen bøker jeg har kjøp i utlandet som har ligget i husbiblioteket ganske lenge.

Hva er den ultimate sommerlåten for deg?
Den ultimate sommerlåten for meg må nesten være Madiba av Hkeem. Jeg får bare en skikkelig god følelse av å høre på den sangen og digger artisten. Er bare en gladsang. 

Bruker du vekkerklokke i ferien?
Jeg bruker absolutt ikke vekkerklokke i ferien. De eneste gangene jeg setter alarm er om jeg har planer tidlig på dagen eller om jeg skal på jobb tidlig på morgenen. Når jeg er hos besteforeldrene mine vet jeg at bestemor ikke er tilhenger av at jeg våkner sent, og ikke kommer meg ut av huset og på stranden tidlig nok. 

Hva er ditt favoritt-sommersted?
Er kanskje litt lite kreativt, men jeg har tilbrakt så mange sommere i Albania at jeg elsker det. Der har jeg alt. Jeg har storbyliv om jeg vil, strand, fjell, mark og alt mulig annet. Det er så mye å finne på og jeg føler meg hjemme siden det er så lett for meg å kommunisere der.

Så hva er ferieplanene i år?
I utgangspunktet skulle jeg reise til Albania i sommer som jeg pleier hvert år. Hadde gledet meg masse, men nå som korona har påvirket luftfarten og grensene er stengt tror jeg det blir en liten norgesferie. Skal ta meg en tur til Lofoten og muligens en tur til Stavanger. Vi får nesten se hva sommeren bringer. 

Hvis du kunne ta med deg 2 personer på en øde sydhavsøy i sommer – hvem ville de være?
Dette er et litt vanskelig spørsmål. Hadde tatt med moren min… Uten tvil, haha! Mulig jeg hadde tatt med en av bestevenninnene mine også. Hun er nok den eneste av vennene mine som ikke hadde fått panikk, og kommet med gode løsninger til situasjoner som kan oppstå på en øde øy. 

I en kronafri jobbtilværelse – hva har du i matpakka?
Jeg er litt spesiell angående mat når jeg er på skolen. Om man spør vennene mine om lunsjen min vil de straks svare kyllingsalat og chai latte. Jeg kjøper det nesten hele tiden i skolekantinen. Liker lett mat når jeg er på skolen! Utenom det har jeg alltid en vannflaske i vesken. 
 
Som student, hva setter du mest pris på ved Høgskolen i Østfold?
Setter stor pris på ressursene jeg har tilgang til, som mennesker for eksempel. Man har muligheten til å utvikle seg på så mange aspekter, og du har alltid folk tilgjengelig til å hjelpe deg og det liker jeg veldig godt.

Hva har du savnet mest med å sitte på hjemmekontor under koronakrisen?
Har savnet idemyldringen med venner og kollegaer. Det å ha noen ved deg er så undervurdert om dagen. Korona fikk meg til å forstå hvor godt jeg liker å være ute, dra på møter og hilse på folk. Å møtes gjennom video gir ikke helt den samme følelsen.

Hva ser du mest frem til i undervisningsåret 2020/2021?
Det jeg ser mest fram til er å forhåpentligvis ha undervisning på campus. Savner den rutinen i hverdagen. Det å være tilstede på skolen gir en helt annen læringsopplevelse enn å ha digital undervisning, så jeg håper virkelig det blir mulig å være på campus. Gleder meg også utrolig mye til fadderukene. Blir veldig spennende å se hvordan det går.
 

Publisert 29. juli 2020 09:00