Masterstudent Fahad Said klar for Norges-ferie

Ferie for Fahad er å la vekkerklokke stå i fred. Noen ganger glemmer han til og med hvilken dag det er. En liten kikk på klokka er alt han trenger for å holde oversikt. 

Tidligere studentleder ved HiØ, nå masterstudent ved IT-avdelingen, er klar for Norges-ferie og for å la humle suse uten vekkerklokke. Foto: Privat. 

Hva gir deg skikkelig «sommerfølelse»?

For meg så er det å ligge på hengekøye på stranda mens jeg ser på solnedgangen over sjøen mens jeg holder en kald drikke og hører på coldplay. Dette er gjerne også med utstyr som ikke trenger internett sånn at jeg kan koble helt ut, da jeg oftest tilgjengelig hele døgnet rundt, som kan virke slitsomt i lengden.   

Hva har du savnet mest med å sitte på hjemmekontor under koronakrisen?

Selv om det er flott og fint at jeg går IT og er vant til å kommunisere med mine medstudenter på nett savner jeg det fysiske med å studere. Altså det å kunne dra til biblioteket eller til IT-verkstedet Makerspace som jeg jobber på, er en av mine høydepunkter i utdanningen. Jeg liker også å jobbe praktisk med elektronikk, noe jeg ikke får så mye tilgang til med tanker på smittevern og dagens situasjon, men satser på at det vil bli lettere å få jobbe på campus etter sommeren.

Hvilke ferieplaner har du i sommer?

Jeg skal for første gang i mitt liv dra på tur rundt Norge, der jeg planlegger å komme meg til Besseggen, Galdhøpiggen, Molde, og Lofoten i løpet av 3 uker i Juli. Det vil bli mye camping og lite internett, så det blir bra.    

Som ansatt, hva setter du mest pris på ved Høgskolen i Østfold?

I hvertfall for meg som jobber i avdelingen for informasjonsteknologi så vil det være det systemet med åpne dører der jeg kan bare komme inn og spørre og alt mulig rart. Jeg setter også pris på tilbudet Makerspace som jeg er så heldig å få lov til å være en del av. 

Hvis du kunne ta med deg 3 personer på en øde sydhavsøy i sommer – hvem ville de være?

Det vil være Alexandria Ocasio-Cortez eller AOC for de som er kjent med amerikansk poltikk. Også ville jeg også hatt med Lebron James og Dwayne «The Rock» Johnson. For meg vil det være en bra miks med intelligente diskusjoner, morsomme vitser og tips til hvordan man kan lykkes i livet. Kunne tenke meg å spille kortspill med disse i flere timer med god stemming  

Hvilken bok har du på nattbordet eller i tursekken i sommer?

«Omgitt av idioter» av Thomas Erikson fordi jeg liker å kjenne meg igjen i personlighetstyper, og ikke minst finne ut av hvordan man best kan lede et team med en mangfoldig mentalitet.  

I en koronafri jobbtilværelse – hva har du i matpakka?

Tacosalat, som er laget av rester fra tacoen jeg ofte lager kvelden før. Ellers har jeg med brødskiver og en tube med kremost som er lettvint å spise.  

Hva ser du mest frem til i undervisningsåret 2020/2021?

Jeg skal skrive masteroppgaven min i 2020/2021, samtidig skal jeg søke meg fast jobb, forhåpentligvis i samme fylke, men jeg er åpen for alle muligheter når det nærmer seg slutten av utdanningen. Hvem vet? Kanskje en Phd. er veien videre, ettersom jeg ikke så for meg master utdanning når jeg tok bachelor før vårsemesteret.   

Hva er den ultimate sommerlåten for deg?

Coldplay får meg til å få sommer følelse, men den ultimate sommerlåten vil være «Bohemian rhapsody» av Queen. 

Hva er du mest fornøyd med å ha bidratt til/med i undervisningsåret som nå er over?

Jeg har vært med en del verv i siste tiden, og har bidratt til å fylle opp alle ledige plasser før sommer, selv under korona situasjonen, der vi måtte gjøre valg på nett. Jeg vil også nevne at jeg har vært med å få publisert en forskningsartikkel på en prototype jeg har laget i forrige semester. Dette ga meg en skikkelig mestringsfølelse og ikke minst mer motivasjon til å satse høyere på emner videre. 

Når står du opp i sommerferien/bruker du vekkerklokke i ferien?

Jeg skal være ærlig å si at jeg ikke bruke vekkeklokke så mye i ferien, men jeg tipper at jeg står opp rundt 11-12. Det hender også at jeg glemmer hvilken dag det er i uken, men en kikk på telefonen er alt jeg trenger for å holde oversikt

 

Av Nina Fredheim
Publisert 22. juli 2020 08:00