Rektor ser frem til å utforske eget land i sommer

Selv om de opprinnelige sommerferieplanene til utlandet gikk i vasken på grunn av Covid-19, er rektor ved Høgskolen i Østfold Lars-Petter Jelsness-Jørgensen optimist, og ser lyst på både den faste sommerferie-turen på hytta samt å utforske mer av det Norges land har å by på. 

REKTOR. Gleder seg til sommer-ferie i Norge. Foto: Privat. 

Hva gir deg skikkelig «sommerfølelse»?

Skikkelig sommerfølelse er en sammensatt opplevelse, fra å ligge på et svaberg, nyte sol og mild luft, til måkeskrik, ferske reker og bølgeskvulp. Men, mest av alt er nok sommerfølelsen min uavhengig av regn eller sol, men mer relatert til det all den tid vi tilbringer sammen som familie, fellesskap og latter. Sommerfølelse er også stillhet, ro, markjordbær og villbringebær – en følelse hele familien får når vi årlig besøker familien vår i Telemark.

Hva har du savnet mest med å sitte på hjemmekontor under koronakrisen?

Det er helt opplagt fellesskapet med andre mennesker, med ansatte ved HiØ og med studentene. Den daglige dialogen, praten i gangen, over en kaffe eller på et kontor som gir ideer og refleksjon.

 

Hvilke ferieplaner har du i sommer?

Opprinnelig var planen en liten tur til Kreta via Athen, men denne har nå blitt avlyst. Nå blir det å utforske eget land, en tur til Kristiansand etter ønske fra barna i huset, deretter via Lindesnes til Stavanger, og videre til Lysefjorden for å gå til Preikestolen. Dessuten er det noen faste programposter, hyttetur, tur på sjøen og besøk hos familien vår i Heddal i Telemark. 

Som ansatt, hva setter du mest pris på ved Høgskolen i Østfold?

Andre ansatte. Engasjerte mennesker som brenner for studenter, for fag og for forskning, som deler ideer og tanker, og som bidrar til å styrke HiØ. 

Hvis du kunne ta med deg 3 personer på en øde sydhavsøy i sommer – hvem ville de være?

Det er helt opplagt min kone og to barn. Jeg ville hatt det forferdelig på en øde øy uten dem.

Hvilken bok har du på nattbordet eller i tursekken i sommer?

Det er byens spor av Lars Saabye Christensen. Jeg har lest ut første bok og er halvveis på bok nummer to. Fantastisk skildring av ulike livshistorier i Oslo, og hvordan livene veves i hverandre.

I en koronafri jobbtilværelse – hva har du i matpakka?

Ofte knekkebrød og makrell i tomat.

Hva ser du mest frem til i undervisningsåret 2020/2021?

Det første er å se flere ansatte og studenter tilbake på studiestedene våre, liv og røre, prat og latter. Jeg håper at vi ved overgangen til 2021 kan være helt tilbake til normal drift, men jeg må innrømme at jeg tviler.

Hva er den ultimate sommerlåten for deg?

Jeg tror jeg må velge en låt som kom i 1992, jeg var 17 år, på språkreise i England, og minnene fra denne låten er sterke: Helen Hoffner med «Summer of love».

Kan du fortelle om et fint ferieminne fra barndommen?

Selv om vi aldri reiste langt eller mye, men tilbrakte flesteparten av barndomsferiene i Norge og sammen med familie, er det så mange somre som er fylt med gode minner. Om jeg skal trekke ut en barndomssommer, så må det være den sommeren hvor foreldrene mine ga meg tillatelse til å reise på språkreise. Det var helt spesielt å få reise alene, få nye vennskap, oppleve verden litt på egenhånd. 

Hva er ditt favoritt-sommersted?

Det tror jeg må være Telemark. I tre generasjoner har vi tilbrakt deler av sommeren hos familien vår som driver gård der. Nærhet til dyr, til stillhet, til manglende 4G, til historie og vakker natur gir en ro i sjelen som ikke kan beskrives

 

Av Nina Fredheim
Publisert 14. juli 2020 08:00