Studentenes nye nestleder

I sommer skal Østfolds nye nestleder i Studentparlamentet både til Galdhøpiggen og til Nordkapp. Bli bedre kjent med dataingeniørstudent Vetle Mæland Lode i dette sommerintervjuet.

Bildet viser Vetle Mæland Lode, nestleder for Studentparlamentet i Østfold fra 1. juli 2020.

Vetle Mæland Lode er valgt som nestleder i Studentparlamentet ved Høgskolen i Østfold. Foto: Bård Halvorsen, HiØ

– Jeg er 21 år, kommer fra Stavanger og ble nylig ferdig med 2. året på dataingeniørstudiet.

– Hvorfor valgte du Høgskolen i Østfold framfor Stavanger eller NTNU i Trondheim?

– Jeg valgte å studere ved Høgskolen i Østfold fordi jeg hadde fagbrev i IKT servicefag fra arbeidslivet og fikk studieplass ved HiØ i Halden via den yrkesfaglige veien. Y-veien er en fantastisk mulighet for yrkesfagelever som ønsker å ta høyere utdanning uten å bli nødt til å ta ett år ekstra på videregående skole først, sier Vetle.

Savner studentlivet på campus

Vi møtte Vetle på studiested Halden da høgskolens nye studentparlament fikk sin opplæring.

– Jeg er blant de heldige som trives å jobbe hjemme med data. Hjemmekontor pga. korona var derfor relativt OK for meg i startfasen, men så kom savnet av alle sosiale interaksjoner før og etter forelesningene, med medstudenter og øvrige bekjente på campus.

– Hvorfor ble du valgt som nestleder i Studentparlamentet?

– Min hjertesak er å få til økt studentengasjement, både faglig og sosialt. Jeg mener det er dette som skiller de beste høgskoler og universitet fra de andre. Godt studentmiljø påvirker både studentenes trisvel og læringsutbytte, svarer Vetle Mæland Lode.

Som hobbyer oppgir Vetle dataprogrammering, trening og lesing.

Sommerferie Norge rundt

– I sommer skal jeg på en roadtrip rundt Norge sammen med en liten vennegjeng, målet er å få opplevd alt fra Galdhøpiggen til Nordkapp.

– Hva er ditt favoritt-sommersted?
– Mine besteforeldres gamle hus ute på landet utenfor Stavanger. Mer eller mindre alle mine sommerferier som barn tilbrakte jeg mye tid her sammen med jevnaldrende søskenbarn og resten av familien. Når du kommer fra byen, er det ganske magisk å ha et sted hvor du kan skyte med luftgevær i hagen, mate og møte dyr som hester og kyllinger, eller å få prøvekjøre traktor som barn. Selv om eiendommen ikke eies av familien vår lengre, kommer nok dette til å forbli mitt sommerlige favorittsted.

– Hvilken bok har du på nattbordet eller i tursekken i sommer?
– I sommer håper jeg på å få lest "Les Misérables" av Victor Hugo og "Prosessen" av Franz Kafka.

– Når pleier du å stå opp i sommerferien?
– Døgnrytmen min om sommeren pleier å variere ekstremt mye, men jeg prøver som regel å stå opp før kl 10. Hvis jeg sliter med dette, tar jeg fort vekkerklokken i bruk.

– Hva ser du mest frem til i undervisningsåret 2020-2021?

– Jeg gleder meg mest til å bli ferdig med bachelorgraden min, men jeg gleder meg også veldig til å finne ut hva jeg skal gjøre etter jeg er ferdig utdannet dataingeniør, sier Vetle Mæland Lode. Fra 1. juli i år har han vært nestleder for Studentparlamentet i Østfold.

Aktuelle lenker:

Studentdemokratiet i Østfold

Livet rundt studiene

Publisert 20. juli 2020 07:00