4+1 på campus - #8

Studiestart er høstens herligste eventyr. Møt noen av våre nye studenter og les om deres opplevelser av årets studiestart og forventinger til studietiden. 

Navn: Adrian Magnussen 
Alder: 20 år 
Hjemsted: Aremark 
Studium: Bachelorstudium i innovasjon og prosjektledelse 

Hvordan har din studiestart vært?  
Det har vært en fin oppstart. Fint med nye mennesker i klassen, samtidig som jeg også kjenner igjen noen. Har allerede rukket å være litt sosial med klassen. Jeg føler meg også veldig bra tatt imot på studiet og fått forklart hva det hele går ut på. 

Hvorfor valgte du å søke deg til Høgskolen i Østfold? 
Jeg ønsker å bli i nærheten av familie og venner. En bekjent gikk på studiet i innovasjon og prosjektledelse i fjor og han snakket veldig positivt om dette, så da falt valget på IPL for meg også.  

Hvilke forventninger har du til studietiden? 
Jeg forventer å bli mer sikker på meg selv og vokse med studiene. Tror det blir mye praktisk jobbing hvor vi prøver ut og tester hvordan ting fungerer i praksis. Gleder meg til gruppearbeid med sparring oss studenter imellom samt høre andres synsvinkler. Det blir også fint med et sosialt nettverk rundt studiene, og kanskje blir det flytting etter hvert... 


Navn: Ruby Nguyen 
Alder: 20 år 
Hjemsted: Sarpsborg 
Studium: Bachelorstudium i vernepleie 

Hvordan har din studiestart vært? 
Jeg synes det har vært slitsomt med alt det digitale i oppstarten. Mye informasjon på skjerm blir slitsomt. Jeg har ikke hatt mulighet til å være med på faddergruppe, så det har vært litt vanskelig å bli kjent. Vi har første oppmøte i dag og det er godt å se og snakke fysisk med andre på campus. Mange har ikke på kamera i digitale møter, så jeg liker når vi kan møtes fysisk slik at jeg kan koble stemme til ansikt. 
 
Hvorfor valgte du å søke deg til Høgskolen i Østfold? 

Jeg valgte å studere på HiØ fordi jeg syntes det var skummelt å skulle flytte til et helt nytt sted med bare nye ansikter. Her kjenner jeg til noen på studiet fra før, så det gir meg trygghet. Jeg ønsker å studere vernepleie fordi jeg alltid har hatt et ønske om å hjelpe andre. Jeg har fått mye hjelp selv som jeg har satt pris på og ønsker å gi samme gode hjelp videre til noen andre. 
 
Hvilke forventninger har du til studietiden? 
Personlig håper jeg å bli mer åpen og sosial. 


Navn: Rikke Jansen  
Alder: 19 år 
Hjemsted: Sarpsborg 
Studium: Bachelor i sykepleie, heltid 

Hvordan har din studiestart vært?  
Jeg var litt nervøs før vi startet, men dagen har vært både gøy og spennende. Det er mye å forberede seg til. 

Hvorfor valgte du å søke deg til Høgskolen i Østfold? 
Jeg hadde lyst til å gå sykepleie her. Fredrikstad er en fin by, og jeg kan bo hjemme og eventuelt flytte til egen bolig etter hvert.  

Hvilke forventninger har du til studieåret? 
Jeg gleder meg og kjenner jeg har lyst til å komme i gang med studiet. Ser også fram til å bli kjent med folk. 


Navn: Marcus Norli Hansen 
Alder: 20 år 
Hjemsted: Fredrikstad 
Studium: Grunnskolelærerutdanningen for trinn 5-10    

Hvordan har din studiestart vært?   
Studiestart har vært veldig sosialt! Det har vært fint å møte mange nye mennesker som er i samme båt, dvs. både ferske i studentlivet og ferske på samme studie som meg.   

Hvorfor valgte du å søke deg til Høgskolen i Østfold?  
Det er kort vei hit, samtidig som jeg vet at det er en god skole. HiØ har et bra rykte. Grunnen til at jeg valgte å studere til grunnskolelærer er fordi lærer er en givende jobb. Jeg ønsker å jobbe med mennesker, bidra positivt i andres hverdag og være med på å forme fremtidens voksne.  

Hvilke forventninger har du til studietiden? 
Det blir nok mye jobb med studiet. Jeg ser mest frem til gruppesamarbeid – det å bygge på hverandre, gi og ta litt og gjøre hverandre gode.  


Navn: Martine Willoch Larsen 
Alder: 20 år 
Hjemsted: Halden 
Studium: Bachelorstudium i innovasjon og prosjektledelse 

Hvordan har din studiestart vært?  
Studiestart har vært spennende og lærerik. Jeg valgte å studere innovasjon og prosjektledelse fordi det vil gi meg mange veier og muligheter videre. Jeg ønsker også å jobbe med mennesker og derfor vet jeg at studiet passer meg.  Nå er jeg spent på hva studiet vil gi meg videre og tror dette blir bra. 

Hvorfor valgte du å søke deg til Høgskolen i Østfold? 
Jeg er veldig familiekjær og har hele familien min i Østfold, derfor var det mest naturlig å studere her.  

Hvilke forventninger har du til studietiden? 
Gleder meg til å lære mer om meg selv og hvordan fungere i en jobbsammenheng. Jeg tror det blir mye teamwork og prosjekter fremover og det passer meg bra. 

Publisert 13. sep. 2021 09:43 - Sist endret 13. sep. 2021 09:43