Til høsten blir hun lærerstudent ved HiØ

Men først skal Emma Strømbeck nyte sommeren sammen med familie og venner. Hun kjenner flere som har studert ved høyskolen og har hørt veldig mye bra om lærerstudiet. Nå er hun spent på hvordan det blir å selv være student. 

Til en øde øy ville Emma tatt med seg to av bestevenninnene sine - og mamma selvfølgelig. – Bedre selskap må jeg nok lete lenge etter, sier hun. Foto: Privat.

Hva gir deg skikkelig «sommerfølelse»? 

Det som gir meg skikkelig sommerfølelse er lange, lyse og varme sommerkvelder. Da er jeg ute og tilbringer tid med vennene mine til sent på kveld. God mat i gode omgivelser og i fint, varmt sommervær. 

Hva har du savnet mest under koronakrisen? 

Det å snakke med venner gjennom telefonen og på video er ikke helt det samme som å møtes fysisk, så korona har uten tvil fått meg til å forstå at man trenger å møtes også, og at jeg har tatt dette litt for gitt tidligere. Jeg har vært en aktiv konkurransesvømmer i flere år, så at svømmehallen var stengt syntes jeg var litt kjipt.

Hvilke ferieplaner har du i sommer? 

I sommer så skal jeg først og fremst slappe av sammen med familie og venner. Tilbringe tid og gjøre mye morsomt med de som flytter bort for å studere. Strandturer med venner, grilling og masse god mat. Ta ting litt som det kommer og stresse så lite som mulig. 

Som kommende student ved Høgskolen i Østfold, hva er du mest spent på?

Har flere venner og bekjente som har gått/går på HiØ og jeg har hørt veldig mye bra om lærerstudiet. Så jeg er spent på hvordan det faktisk er å være en student der selv, på medstudentene mine og lærerne/foreleserne. 

Hvis du kunne ta med deg 3 personer på en øde sydhavsøy i sommer – hvem ville de være? 

Da måtte jeg nok tatt med meg to av bestevenninnene mine - og mamma selvfølgelig. Bedre selskap på jeg nok lete lenge etter.

Hvilken bok har du på nattbordet eller i tursekken i sommer?

Jeg er i utgangspunktet ingen lesehest, men jeg har en del bøker på rommet som jeg enda ikke har fått meg til å begynne på. Kanskje jeg leser en av dem i sommer.

I en kronafri jobbtilværelse – hva har du i matpakka? 

Da har jeg gjerne med et par brødskiver ost og skinke, eller rester av middagen fra dagen før - om jeg er heldig! 

Hva ser du mest frem til som student ved HiØ fra august 2021?

Det blir spennende å ta fatt på en ny epoke i livet. Jeg er veldig sosial av meg, så jeg ser frem til å møte masse nye mennesker og ikke minst hva livet som student har å by på.

Hva er den ultimate sommerlåten for deg? 

Det må være en av klassikerne. "En Solskinnsdag" av Postgirobygget, eller den litt nyere versjonen av Chester og El Papi. Sangen har alltid blitt spilt om sommeren, helt siden jeg var liten, og gir meg bare gode assosiasjoner. 

Når står du opp i sommerferien/bruker du vekkerklokke i ferien? 

Nei, jeg sover som regel til jeg våkner av meg selv - med mindre jeg har planer. I ferien er da man ikke trenger å sette alarm! 

 

 

 

 

 

Av Nina Fredheim
Publisert 21. juli 2021 08:30