Tilbyr hurtigtesting på campus

Siden både studenter og ansatte har mer fysisk tilstedeværelse enn tidligere, vil det i tiden fremover være tilbud om hurtigtest både ved studiested Halden og ved studiested Fredrikstad. Vi oppfordrer alle studenter og ansatte til å teste seg, også vaksinerte, da de også kan være bærere av virus.

Testsenter ved studiested Halden

Foto: Høgskolen i Østfold, Tore Petter Engen

Både studenter og ansatte oppfordres til å teste seg jevnlig - også de som er vaksinerte. Dere kan også være bærere av covid-19 viruset.

Regjeringen har besluttet at høyskoler og universiteter studieåret 2021/22 skal åpnes for økt fysisk tilstedeværelse og flere sosiale møtepunkter for studenter enn tidligere. Sosiale arrangementer i forbindelse med studiestart gir høyere risiko for smittespredning blant studenter og ansatte. For å opprettholde mulighetene for sosiale arrangementer, og ikke minst fysisk undervisning må vi redusere risikoen for eventuell smittespredning. Kunnskapsdepartementet har derfor besluttet at det skal tilbys gratis testing slik at studentene skal føle seg trygge.

Studentorganisasjoner har også blitt oppfordret til å kommunisere "ingen fest uten test" i forbindelse med alle arrangementer fremover. Testing til koronasertifikat skal sikre personer de samme rettighetene som vaksinerte har, og dermed gi adgang til ulike arrangementer. Målet er å avdekke smitte og unngå smittespredning i forbindelse med sosiale arrangementer.

Viktig!

Har du symptomer eller er i karantene skal du IKKE oppsøke skolen eller denne teststasjonen. Du skal da ringe kommunal teststasjon i Halden eller Fredrikstad for covid-19 test der.

Hvor vil testingen skje?

Skann QR kode for å komme til bestillingen av hurtigtest.
  • Testingen vil i Halden foregå i vandrehallen, mot trappa ned til biblioteket.
  • Ved studiested Fredrikstad vil testingen være i kantina.

I utgangspunktet vil det testes fra kl 09-12, men dette vil justeres om behovet øker.

Du kan både bestille time til hurtigtest eller registrere deg for dropin test.

Testen er en enkel fremre nesetest, dvs en q-tips som skal 1-2 cm inn i neseboret på hver side i noen sekunder. Prøvesvaret rapporteres inn til Helsenorge og vil gi grønt koronasertifikat i 24 timer og kan brukes til å få adgang til arrangement, slik som fotballkamper, konserter, festivaler og andre sosiale sammenkomster hvor det er ønskelig med testet personell.

Se hvordan hurtigtesten kan gjennomføres

 
Av Tore Petter Engen
Publisert 23. aug. 2021 12:39 - Sist endret 25. aug. 2021 09:41