Karrieredag 2022: Så og ble sett

Etter to digitale år var det endelig klart for fysiske karrieredager igjen.
Studenter og utstillere sto i kø på «nyåpningen».  

Endelig tilbake på stand: Ingunn Skei og Kjell Bukholm fra Sweco gledet seg over å være på stand bland HiØ-studentene etter to år med digitale møter. - De de gode samtalene får du når du møtes fysisk, sa Bukholm. (Alle bilder: HiØ)

Denne uken var det endelig tid for Karrieredager ved Fakultet for informasjonsteknologi, ingeniørfag og økonomi igjen. På grunn av koronapandemien er det to år siden sist det ble arrangert fysiske karrieredager. Da dørene på begge campus åpnet for ressurssøkende utstillere og jobbtørste studenter i dag var det trangt om plassen.

Representanter fra bedriften Sweco var glade for å være tilbake på stand blant ingeniørstudentene høgskolens campus i Fredrikstad.

- Digitale og fysiske karrieredager er som natt og dag. Vi når ut til veldig mange flere studenter når vi står på stand her. Og de de gode samtalene får du når du møtes fysisk.

Det sa Ingunn Skei og Kjell Bukholm som var to av flere ansatte på Sweco-standen.

De var på utkikk etter studenter fra flere av ingeniørprogrammene. En stor andel av de ansatte ved deres lokalkontor er tidligere bachelorstudenter ved HiØ.

Bilde fra stand på karrieredagen
På talentjakt: – Vi søker etter ingeniører innen design, elektronikk, mekanikk og prosjektledelse, sier Ellinor Golden fra firmaet Barco Fredrikstad.

Behov for en blanding

Det var mange utstillere om «beinet» på karrieredagene. På begge campus var det mange stands som studentene kunne besøke, både i Smia og i Store Vrimle.

Bilde fra stand på campus Remmen
– Vi skal ansette flere nye IT-medarbeidere, sa Hedda Bakke fra Visma til to studenter fra Høgskolen i Østfold på Karrieredagen i dag. Hun sto på stand på Remmen.

- Vi ser at vi må ha en dynamikk mellom nyutdannede og erfarne medarbeidere. Og vi ser at det er en fordel å rekruttere lokalt, fortalte Bukholm.

Det er hovedsakelig to grunner til at de velger å delta på høgskolens karrieredager år etter år.

- Det handler om å rekruttere og å være synlig, forklarer han.

Linnea Stickler og kollega Nicolas Martinez sto på stand for Norconsult. 

Ifølge Linnea Stickler fra Norconsult er karrieredager en fin måte å få mer kjennskap til hva nyutdannede studenter faktisk lurer på. For å gi studenter mer innsikt i hva en rådgiverjobb faktisk handler om har Norconsult lansert en egen serie med tittelen «Rådgiverne». Her kan seere følge hverdagen til flere ansatte og se hva de jobber med. Ifølge Stickler har serien blitt en suksess og de er nå i gang med å lage sesong 2. Serien ble selvsagt promotert på årets stand.

- Men det å være med på karrieredager er også viktig for oss i forhold til å være synlige både som en potensiell arbeidsgiver og med tanke på muligheten for å skrive en bacheloroppgave, fortalte hun.

Student Nelson Backer går andre året på byggingenørstudiet og benyttet karrieredagen til å skaffe seg oversikt over nettopp mulighetene som venter han etter studiene.

 

Blde av student på karrieredagen
Student Nelson Backer brukte karrieredagen godt og snakket med mange utstillere. 

- Karrieredagen er veldig nyttig i forhold til å komme i kontakt med næringen. For meg er egentlig det viktigste å høre mer om hva de driver med på jobb, fortalte han.

I løpet av dagen fikk han snakket med både konsulenter, entreprenører og rådgivere.

- Jeg har fått veldig gode svar og synes de har sendt veldig gode representanter fra de forskjellige firmaene, sa byggstudenten.

Studenter på oppdrag for lokal bedrift

Tredjeårsstudentene Adrian Kristoffersen og Vegard Jørgensen fikk et hyggelig møte med egen oppdragsgiver under årets karrieredager. De to skriver nemlig en tverrfaglig bacheloroppgave på oppdrag for bedriften Seal Engineering.

Maskinstudent Adrian Kristoffersen og elektrostudent Vegard Jørgensen (begge Y-veisstudenter red.anm.) har nemlig fått i oppdrag å lage en spesialdesignet maskin, nærmere bestemt en gummipresse, for det lokale firmaet.

- Med bacheloroppgaven føler du at du blir satt rett inn i arbeidslivet. Seal Engineering som vi jobber for er tilgjengelige for oss hele tiden og er veldig støttende, forteller Vegard.

Bilde fra stand på karrieredagen
Samarbeidspartnere: Maskinstudent Adrian Kristoffersen (f.h.) og elektrostudent Vegard Jørgensen skriver bacheloroppgave på oppdrag for Seal Engineering. På karrieredagen møtte de sine oppdragsgivere på stand. F.h. Hans Fredrik Sandberg og Håvard Kristoffersen. 

De to er superfornøyde med muligheten til å jobbe tverrfaglig og med et helt konkret prosjekt.

- Arbeidet med bachelorprosjektet er det som har gitt meg aller mest i løpet av studiet. Jeg føler det er veldig hands-on i forhold til det vi skal drive med når vi kommer ut i jobb, sier Adrian.

Oppdragsgiveren er også svært fornøyd med samarbeidet med HiØ-studentene.

- For oss er dette samarbeidet kjempeviktig og egentlig den eneste veien å gå. Vi lærer jo like mye av studentene som de lærer av oss, sier Håvard Kristoffersen fra Seal Engineering.

Lunsjkonsert på campus i Halden
Satt lyd på karrieredagen: Musikkstudentene våre vartet opp med en mini lunsjkonsert for deltakerne på høgskolens Karrieredag i Halden. Torsdag 17. mars kl. 11:30 byr de på en mer fullverdig konsert. På musikkrom 007, Campus Halden, spiller de litt mer rocka låter av Deep Purple, Kiss, Ramones, Bob Marley, Nirvana, Radiohead med flere.

 

Av Ann-Kristin Johansen
Publisert 16. mars 2022 15:10 - Sist endret 16. mars 2022 15:27