Barnas OL-uker

Barn fra Kjølbergskogen barnehage i Fredrikstad har deltatt på OL arrangert av studenter ved Høgskolen i Østfold. Stor innsats fra Silje og mange andre 3-5-åringer. Fra 6. til 17. februar 2006 er det ”Grenseløse uker” i Østfold, hvor førskolelærerstudenter overtar barnehagene mens de ansatte kurses av Høgskolen i Østfold.
1138970299.pjpeg


De 3-5 år gamle barna fra Kjølbergskogen har vel knapt hørt om Olympiske Leker før, men mye moro ble det rundt gapahuken som førskolelærerstudentene har laget.


- Nå veksler vi mellom lek og naturfag, sier Laila Kjølberg, 2. års førskolelærerstudent, til høgskolens nettavis idet barna samles rundt et utstoppet ekorn.


- Her gjelder det å lære og ha det moro samtidig, tilføyer Laila.

Alternativ lek og læring

Under barnas OL-dag 2006 deltar alle barna med ”start-nummer” på ulike leker og øvelser.


Vintersportsøvelsene er for de 3-5 år gamle barna omgjort slik:

• Skiskyting = konglekast (bildet over)

• Skihopp = hopp fra stubbe

• Slalåm = S-løp mellom trærne

• Stafett er stafett!

Alt organisert og tilrettelagt av studentene. Oppvarming og matpause rundt bålet. Premieutdeling med diplom og medalje til alle barn. Slitne OL-utøvere og fornøyde studenter - det var jo så mye som skulle passes på og klaffe. Sol, snø og gnistrende vinterføre ble det :-)Naturlekeplass


Gapahuken og naturlekeplassen er laget av førskolelærerstudentene (bildet under): Andrine Holmberg (til venstre), Laila Kjølberg, Else Marit Søby, Henriette Aastebøl Minge og Mette Skar.

Aktiviteter, lek og læring på naturlekeplassen fortsetter i Kjølbergskogen og mange andre steder i førskolelærerstudentenes regi utover våren, dette i nært og godt samarbeid med høgskolens mange praksisbarnehager i Østfold.

I ukene 6 og 7, 2006 arrangeres "Grenseløse uker", et barnehageutvekslingsprosjekt som Høgskolen i Østfold har i samarbeid med fylkets mange praksisbarnehager.

Aktuelle lenker:
Førskolelærerutdanning
Grenseløse uker

• Olympiske leker (offisielle OL-sider, på engelsk)

Publisert 3. feb. 2006 00:00 - Sist endret 3. feb. 2006 14:21