Litteratur for fred

I tre uker fra 20. februar viser høgskolens bibliotek i Halden utstillingen ”Litteratur for fred” (bildet), inspirert av forfatterskapet til Ingeborg Bachmann. Den 5. april får Østfolds største fagbibliotek besøk av Ivo de Figueiredo, forfatter av den helt ferske Ibsenbiografien.
1140174522.pjpeg

• Stor aktivitet ved høgskolens bibliotek.
• Også med utstillinger og forfatterbesøk.

Utstilling om å skrive mot krig
• Schreiben gegen den Krieg: Ingeborg Bachmann, 1926-1973
BILDET t.v. under fra utstillingen: Viser USAs napalmbombing i Sør-Vietnam 8. juni 1972.

Fra og med mandag 20. februar og ca. 3 uker framover vises utstillingen Schreiben gegen den Krieg i høgskolens bibliotek på Remmen. Det er en østerriksk vandreutstilling som allerede har vært i bl.a. Dublin, Roma, Milano og Umeå - og som nå kommer til Halden.

Den østerrikske forfatteren Ingeborg Bachmann regnes som en av de største litterære stemmene i europeisk litteratur i det 20. århundre. Hennes litterære verk - som omfatter alle sjangere, men med en hovedvekt på lyrikk og epikk - har vært og er gjenstand for utallige forskningsprosjekt, ikke minst fascinerer og utfordrer hennes tekster alle som arbeider med kvinnelitteratur. Også Ingeborg Bachmanns privatliv er gjenstand for utallige spekulasjoner og myter, hun er et av den moderne litteraturens mest omtalte ikoner.

Utstillingen gir en innføring i Ingeborg Bachmanns liv og litterære verk; hovedfokuset er på hennes engasjement mot krig og hennes ønske om å bidra til å endre verden til det bedre gjennom å skrive.

Utstillingen åpnes mandag 20. februar kl. 11.30. Det blir en kort innføring (på norsk).

Det arrangeres også en visning med en kort innføring onsdag 22. februar kl. 18.

Mer informasjon om utstillingen fins her:
www.ingeborg-bachmann.cc/ausstellung.html

Forfatterbesøk 5. april på Remmen

Onsdag 15. februar 2006 ble første bind presentert av den nye Ibsenbiografien til Ivo de Figueiredo. Han kommer på besøk til HiØ-biblioteket i Halden, onsdag 5.april kl. 12.

Anmeldelser av boken finner du her:
• Fra Aftenposten
Fra Dagbladet
Fra Dagsavisen

Flere utstillinger
Besøk høgskolens bibliotek og du vil finne flere utstillinger enn omfattet av denne omtale.
Bildet under fra Mozart-utstillingen, som fortsatt er tilgjengelig ved inngangspartiet til biblioteket på Remmen.

Mer informasjon om bibliotekets aktiviteter i 2006 vil komme på høgskolens nettavis og ”Kalenderen - Hva skjer ved Høgskolen i Østfold”.

Publisert 17. feb. 2006 00:00 - Sist endret 17. feb. 2006 12:38