Språksenter viser vei

Fremmedspråksenteret i Halden fikk ros av kunnskapsminister Øystein Djupedal (bildet) under åpningen av den nasjonale språkkonferansen ved Høgskolen i Østfold. Der var samtlige fylker representert. Rektor Elin Nesje Vestli hilste de 200 fremmøtte velkommen med ønske om en ny mote på norske lærerværelser: ”Jeg skal bli en kul språklærer”.
1163080907.pjpeg

- Nøkkelen til å lykkes ligger i å beherske språk. Den muligheten må vi gi barna våre, sa Øystein Djupedal da han åpnet den nasjonale fremmedspråkkonferansen i ettermiddag.


Språk åpner dører

Økt innsats - tidligst mulig i forhold til barn, mener kunnskapsministeren er hva som gir best utbytte for alle parter i det lange løp. Derfor må tiltak iverksettes i barnehager, skoler og lærerutdanningene. Norge har 12 omfattende språkplaner. Strategiplanen ”Språk åpner dører” er en av disse.

Det er foruroligende at så mange elever i videregående skoler ikke fullfører. Og at NOKUT ikke har hatt bedre karakterer å gi til norske lærerutdanninger.

Kunnskapsminister Øystein Djupedal sa derimot at han er imponert over de resultatene som Nasjonalt senter for fremmedspråk i opplæringen har oppnådd så langt. Ros ga han også til senterets leder, Johanne Ostad (t.h. på bildet under).


Rektor Elin Nesje Vestli sa mye om hvorfor Norge har bruk for et fremmedspråksenter som viser vei:

- Norge er i ferd med å få en kritisk mangel på fremmedspråklærere. Derfor trenger vi en bredere debatt om fremmedspråk enn vi har hatt hittil.

Om du ser en T-skjorte med ”Jeg skal bli en kul tysklærer” skrevet både på magen og ryggen, så kan du vite at det er høgskolens rektor som er opphavskvinnen.


Bildet under: Kunnskapsminster Øystein Djupedal på tur forbi HiØ- og konferansens Info-senter sammen med rektor Elin Nesje Vestli.Aktuelle lenker om språkkonferansen:
LES HELE PROGRAMMET
Nasjonalt senter for fremmedspråk i opplæringen

Publisert 9. nov. 2006 00:00 - Sist endret 10. nov. 2006 08:48