Studenter på hjemmebane

Kjell Arne og Hege Christin Høidal (19) er sykepleierstudenter. De studerer rett ved siden av sitt barndomshjem og cupmester FFKs nye fotballstadion. Som tvillinger er de ikke bare lik hverandre, men også lik mange andre Østfold-studenter.
1163681580.pjpeg

• De kommer fra Østfold som 8 av 10 andre HiØ-studenter (Hege Christin og Kjell Arne er fra Kråkerøy)
• De bor fortsatt hjemme.
• De trives utmerket blant gamle og nye venner.Likt og likevel forskjellig
• Hege Christin og Kjell Arne Høidal er født samme dag.
• De studerer samme fag.
• De deler samme bøker.

Mens hun har valgt tradisjonelt, er hans valg ennå å anse som utradisjonelt. Fortsatt er jentene i klart flertall på sykepleierutdanningen, selv om guttene haler innpå.

- Hvorfor ønsker dere å bli sykepleiere?
- Fordi jeg ønsker å arbeide med mennesker og ser at sykepleieryrket gir meg mange gode valgmuligheter, sier Kjell Arne.
- Jeg har alltid hatt lyst til å bli sykepleier, svarer Hege Christin (hun ble født først av de to). Det var likevel ikke hun som fikk broren til å søke samme studium.
- Men, det overrasket meg ikke. Kjell Arne har alltid vært en omsorgsperson, sier Hege Christin.

- Vurderte dere å ta utdanningen andre steder?
- Nei. Vi er vokst opp på Kråkerøy, bor fortsatt hjemme 5 minutter unna skolen, har vennene våre i Fredrikstad og vurderte høyskolens tilbud her i byen som godt.
- Det er jo en god del penger å spare på å bo hjemme, sier Kjell Arne.

- Hvordan er det å være ny student ved høgskolen?
- Fint. Mottakelsen med Fadderordningen var bra - og nå har vi fått mer enn nok å gjøre. Pensumet er stort, så vi har ingen fritidsproblemer, svarer Hege Christin.
- Og du jobber ved siden av, selv om du bor hjemme?
- Ja, jeg jobber på Esso. Penger trenger man jo til det meste, sier Hege Christin, før hun må ta på seg sykepleierstudentenes hvite antrekk til opplæringen på høgskolens øvingsavdeling (bildet under tatt der).


- Hva jobber dere med om 5-10 år?
- Jeg ønsker å jobbe med barn, kanskje på et sykehus til å begynne med, sier Hege Christin, men er ikke helt sikker. Det er heller ikke Kjell Arne. Enige er de likevel om at de neppe kommer til å innlede sin yrkeskarriere på noe sykehjem. Også det er likt hva andre sykepleierstudenter i Østfold har svart på undersøkelsene til Sykepleierforbundet i Østfold helt siden 1998.

Lenke: 
Studiene til Avdeling for helse- og sosialfag på Kråkerøy i Fredrikstad

Publisert 19. des. 2006 00:00 - Sist endret 8. jan. 2007 14:41