Studier i utlandet

Studere utenlands? Se fotorapport med HiØ-studenter i London og Australia. Der fikk de nylig besøk av ansatte fra Høgskolen i Østfold. Internasjonalt kontor viser muligheter for utenlandsopphold og hvilke søknadsfrister som gjelder. På bildet (fra venstre): Anne Sudgarden, Anja Thoreløkken, Gerd-Helen Nyborg og Bjørg Hellum.
1163414648.pjpeg

Høgskoleavisa har fått følgende artikkel og bilder fra Internasjonalt kontor ved Høgskolen i Østfold.
Foto: Laila Fagerdal


Ønsker du å ta deler av studiene i utlandet?
Kom til Høgskolen i Østfold, så sender vi deg ut! Vi har utvekslingsavtaler med flere høgskoler og universitet rundt omkring i verden. Frister det å studere i Australia, USA eller Canada? Eller synes du europeiske land som Østerrike, Frankrike eller Tyrkia kan være like spennende og eksotiske studiesteder? Les mer om avtalene våre

Ved disse samarbeidsinstitusjonene kan du studere 3 til 12 måneder. Fagene du tar ute skal forhåndsgodkjennes og inngå i graden her hjemme. I tillegg til støtte fra Lånekassen kan du søke om Erasmus, Nordplus eller Leonardo stipend til ulike institusjoner i Europa. Ta også en titt i Legathåndboken for å se om noen stipend passer til deg.

Ved å ta et eller to semestre ved en samarbeidsinstitusjon i utlandet vil du i tillegg til nye faglige impulser få innsikt i andre lands språk og kultur. Gode språkkunnskaper, kulturforståelse og internasjonal erfaring er etterspurt i arbeidsmarkedet.

I Australia

Internasjonalt kontor og fagansatte ved Høgskolen i Østfold har besøkt noen av våre studenter som har valgt et studieopphold i utlandet høsten 2006.
Bildet over: Ellen Høy-Petersen i Australia.


Espen Heiberg Rasch fra Avdeling for samfunnsfag og fremmedspråk, samt Christer Amundsen og Camilla Myrvold fra Avdeling for helse- og sosialfag har fått realisert drømmen om å studere i Australia ved Queensland University of Technology i Brisbane. De er godt fornøyd med studiestedet og nevner at det er hverdagskost å møte øgler langs elva på vei til universitetet. En av campusene ligger ved botanisk hage hvor studentene ofte spiser lunsjen sin. Herfra har de flott utsikt til skyskraperne i byen som står i kontrast til parken.


For å komme til strendene må man imidlertid reise ca. en time nord eller sør for Brisbane. Espen har hatt mulighet til å dykke i Great Barrier Reef, mens Christer og Camilla har tatt en uke i Fiji. Her ser vi studentene som møtte oss til en prat på en av Brisbanes mange restauranter:


Fra venstre: Ellen Høy-Petersen, Laila Fagerdal, Espen Heiberg Rasch, Christer Amundsen, Kristin Myhre og Camilla Myrvold

I England
Vi har også besøkt studentene våre som har utvekslet til London Metropolitan University. Travle og flerkulturelle London er verdt å bli bedre kjent med mener studentene. De har allerede hatt mulighet til å benytte seg av kjente teater-og musical tilbud i det yrende Theatre District. 


For deg som synes tanken på å reise langt bort virker skremmende, så kan vi opplyse om at du også kan utveksle til for eksempel Helsinki, Malmö eller Dalarna i tillegg til å bli bedre kjent med utvekslingsstudentene som befinner seg ved Høgskolen i Østfold hvert semester.

Ta kontakt med følgende personer for ytterligere informasjon om delstudier i utlandet.

SØKNADSFRIST:
Søknadsfrist for utveksling høsten 2007 er 1.mars.

Publisert 13. nov. 2006 00:00 - Sist endret 13. nov. 2006 11:48