Bok om norsk iseksport

Sammen med Hans-Jørgen Wallin Weihe fra Høgskolen i Lillehammer, har Høgskolen i Østfolds Carsten M. Syvertsen skrevet boken ”Den Norske Iseksporten”.
CasperSrensen654.jpg

Tekst: Adrian Forbord Foto: Nina Fredheim

Boken tar for seg ishandelen som er en viktig del av den norske økonomiske historie på 1800 tallet og fram til kjøleteknologiens inntog.

I tillegg tar boken for seg de mange historiene til menneskene som levde av og med ishandelen. Ved hjelp av blant annet gamle avisartikler og sakspapirer får vi et innblikk i hvordan livet var i kulturen som bygde seg rundt ishandelen både i Norge og i landene som kjøpte isen.

 Akademisk samarbeid

- Boken er et resultat av et akademisk samarbeid mellom økonomi og sosialt arbeid, slik ønsket vi å skape en bok som både forklarer hvordan iseksporten påvirket økonomien og menneskene som var en del av den, forteller Carsten Syverstsen og forteller smilende:

- Vi økonomer har en tendens til å gjøre verden for enkel for oss selv.

 Syvertsen forteller videre at det var diskusjonene mellom han selv og medforfatter Hans Jørgen Weihe, på en hyttetur i Arendal som skapte ideen for teamet i boken.

- Eksportartikler som kull og trevarer er godt kjent og flere bøker har blitt skrevet om temaet, men is, som har hatt stor påvirkning for norsk næringsliv, har kommet i skyggen.

Carsten Syvertsen har en Ph.D. grad i business fra Handelshøyskolen IESE i Barcelona. I dag tilhører Syversen avdelingen for økonomi, språk og samfunnsfag på Høgskolen i Østfold.

Boken kan skaffes på forlaget;
Hervervig Akademiske i Stavanger
e-post: post@psykopp.no

Publisert 19. nov. 2012 00:00 - Sist endret 17. des. 2012 14:45