Fikk drømmejobben etter studier

Camilla Simonsen er utdannet kokk, men måtte omskoleres da hun fikk matallergi. Bachelorstudium i innovasjon og prosjektledelse skulle bli redningen. Nå jobber hun som Design Manager for et dynamisk og prisbelønnet firma.
Camilla Simonsen

CamillaSimonsen2014.jpg

Camilla Simonsen var kokk, men måtte omskoleres, og fant drømmejobben via sitt bachelorstudium ved Høgskolen i Østfold. (Foto: Aisa Therese Navarrete Fredh)

– Jeg jobbet som Sous chef (assisterende kjøkkensjef) på et spisested i Fredrikstad da jeg utviklet matallergien. Den gjorde det dessverre vanskelig for meg å fortsette og jeg ble tvunget til å finne noe annet.

Etter noe leting, både i og utenfor fylket, og ikke minst en grundig vurdering av egen kompetanse, falt valget på studiet i innovasjon og prosjektledelse.

– Det var erfaringen med planlegging og koordinering av ulike arrangementer i forbindelse med kokkeyrket, som skulle bli avgjørende for valg av utdannelse og videre karriere, forteller Camilla.

Camilla ble også gravid samtidig som hun tok generell studiekompetanse for å kvalifisere seg til høyere utdannelse. Nærhet til hjemmet ble derfor en like viktig faktor som tidligere arbeidserfaring.

Prosjekter i alle fag

På landets eneste bachelorstudium i innovasjon og prosjektledelse lærer studentene å jobbe strukturert i team om flere prosjekter.

Bruprosjektet er et av studentenes første møte med et større prosjekt ved Høgskolen i Østfold. Oppgaven består av å bygge en bru på 20 meter over en elv med sterk strøm på en bærekraftig, miljøvennlig og innovativ måte. Både finansiering, gjennomføring og sikkerhet må studentene ordne selv mest mulig. I 2011 da Camilla startet studieløpet, var prosjektoppgaven noe endret i anledning Roald Amundsens 100 års jubileum.

– Jeg likte veldig godt at vi kunne prøve oss på generelle prosjekter i alle fag. Flere av prosjektene gikk parallelt med forelesninger. Det første semesteret ble vi kastet rett uti det, med et byggeprosjekt som vi i løpet av kort tid skulle utvikle fra idé til et flyvende fartøy. Studentgruppen min bygde en flyvende isbjørn av balsatre og helium. Det var spennende, minnes Camilla.

Bachelorprosjekt ga jobbmulighet

Studiet avsluttes det siste semesteret med et teambasert bachelorprosjekt knyttet til en oppdragsgiver. Camilla var tidlig bevisst på å bygge nettverk med næringslivet gjennom høgskolens karrieredager og andre arrangement, og fant raskt en oppdragsgiver til bachelorprosjektet. Les mer om prosjektet her. 

– Jeg fikk raskt god tone med en oppdragsgiver og det var viktig for meg å ta initiativ selv.

Camilla gikk rett fra studier til å starte i jobb hos Snø Designstudio. Daglig leder Vidar Pedersen var så fornøyd med samarbeidet at han rekrutterte direkte fra studentgruppen.

– Det å tørre å ta den ene samtalen åpnet døra for drømmejobben, smiler Camilla.

Dynamisk arbeidsplass med flere anerkjente priser

Med jobben som Design Manager har Camilla ansvar for alle pågående prosjekter og all kundekontakt. Hun tar også hånd om deler av den daglige driften. Det blir mange sene kvelder, men balansen mellom jobb og mammarollen tas på strak arm.

– Det blir mye jobb og en del sene kvelder, spesielt annenhver uke når jeg ikke har datteren min. Vi har så mange spennende prosjekter å jobbe med at det er aldri en kjedelig dag på kontoret. Det er et dynamisk og kreativt miljø hvor vi spiller hverandre gode, forteller Camilla med et engasjement i stemmen.

Snø Designstudio, som holder til på Hydrogenfabrikken på Øra i Fredrikstad, har vunnet flere anerkjente internasjonale priser, blant annet designprisen Red Dot Design Award for en ørepropp-løsning i hodetelefonene Monster iSport Victory. I designsammenheng er denne prisen å regne som en «Oscar».

CamillaSimonsen2014nr2.jpg

Med mange baller i luften: Camilla viser stolt frem et pågående prosjekt. (Foto: Aisa Therese Navarrete Fredh)

Med hjerte for studiet

Engasjement er en del av Camillas personlighet og kommer ofte til uttrykk i det hun gjør. I studietiden resulterte det i verv både for Studentparlamentet, studentsamfunnet og som øverste leder for høyskolens fadderordning for de aller nyeste studentene.

– Jeg måtte lære å bli strukturert for å kunne jobbe strukturert og jeg visste at jeg ville få mer ut av studiene ved å være aktiv. Det ga meg en bratt læringskurve som jeg ikke ville vært foruten i dag.

I tillegg til å være engasjert i studietiden har Camilla fortsatt kontakt med ingeniøravdelingen og enkelte forelesere. Hun er opptatt av å forbedre studiet og har kommet med nyttige innspill for å styrke prosjektlederrollen ytterligere. Et av innspillene er å få kommunikasjon inn som eget emne i studiet.

– Kommunikasjon er viktig for å kunne lede prosjekter. Det merker man fort når man får ansvar for et prosjekt, sier hun.

På spørsmål om hvorfor det er viktig å gi tilbakemeldinger til høyskolen, svarer hun kontant:

– Studiet har gitt meg mye på mange områder, både privat og profesjonelt. Jeg har blitt flinkere til å se muligheter og ta initiativ. Studiet har uten tvil gjort meg faglig trygg og gitt meg mer selvtillit. Derfor er det viktig for meg å kunne gi noe tilbake, avslutter Camilla.

Aktuelle lenker:

Les mer om bachelorstudium i innovasjon og prosjektledelse

Les mer om bachelorprosjektet - Project Bluebit

Studenter rekrutteres til jobb

Glade brubyggere

Les om studier i utlandet 

Publisert 15. jan. 2015 00:00 - Sist endret 29. jan. 2015 14:01