HiØ starter eget makerspace

Onsdag 8. oktober er det offisiell åpning av HiØ Makerspace, en "lekegrind" for de som vil skape noe ved hjelp av teknologi, som for eksempel elektronikk, robotikk, programmering og 3D-printing.
MakerSpaceW.jpg

(Bildet over; fra venstre IT-studentene Nicolai Naglestad, Lill Nordahl, Michael Lundsveen, Per Edvard Volla. Foto: Bård Halvorsen.)

HiØ Makerspace kan beskrives som en arbeidsplass, en godt utstyrt lab med verktøy, materialer, komponenter og byggesett.

IT-studentene bygger drone

1. års student på master i anvendt informatikk, Michael Lundsveen fra Halden, viser oss en nyinnkjøpt drone.

- Dette er noe vi skal lage selv også, forteller han. Det er kjempegøy å få mulighetene gjennom Makerspace. Vi mer eller mindre ”bor” her og har ingen begrensninger på hva vi kan lage, sier han.

- En internasjonal skaperbevegelse som skal trigge nysgjerrighet og skaperglede

- Hensikten med HiØ Makerspace er å tilby studenter et fysisk rom og et levende miljø der målet er å lære noe nytt ved å oppmuntre til nysgjerrighet og skaperglede, forteller FoU-leder Harald Holone ved Avdeling for informasjonsteknologi.

MakerSpaceOktober2014w.jpg(Førsteamanuensis Harald Holone og stipendiat Susanne Stigberg ved Avdeling for informasjonsteknologi underviser IT-studentene og er blant pådriverne for Makerspace. Foto: Bård Halvorsen).

Rommet skal også benyttes som arena for undervisning, kursing og eksperimentering.

• HiØ Makerspace er et initiativ fra Avdeling for Informasjonsteknologi.
• Rommet er tenkt å være tilgjengelig for alle studenter og ansatte ved HiØ, og vil også bli brukt i forbindelse med eksterne grupper med interesse for skaperglede og teknologi.

Offisiell åpning av HiØ Makerspace: onsdag 8. oktober kl. 16:30.
Påmelding til åpningen:
https://www.facebook.com/events/1483240528618515/

Til åpningen får HiØ får besøk av Roger Antonsen fra UiO, som har lang erfaring med Sone for Eksperimentell Informatikk ved Institutt for Informatikk: http://sonen.ifi.uio.no/

Aktuelle lenker:

Publisert 7. okt. 2014 00:00 - Sist endret 7. okt. 2014 14:28